Το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου η εμπορική γιορτή στο ιστορικό κέντρο της πόλης

“Λευκή Νύχτα” στην Ερμούπολη με προσφορές

Θα πεζοδρομηθεί το πρώτο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου (Ελ. Βενιζέλου έως Κέας)

Επισκέπτες και κατοίκους της Σύρου θα υποδεχθεί ο εμπορικός κόσμος της Ερμούπολης αύριο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης (19.30), στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της “Λευκής Νύχτας” για 6η συνεχή χρονιά, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά των εκπτώσεών του, προκειμένου να προσφέρει αξέχαστες... ευκαιρίες στους καταναλωτές.

Με το σύνθημα “Στηρίζω την τοπική αγορά, στηρίζω τον τόπο μου” σε πρώτο πλάνο, οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται για μία ακόμη μεγάλη εμπορική γιορτή το Αυγουστιάτικο βράδυ της 17ης, έχοντας μεριμνήσει και για τη διασκέδαση των καταναλωτών με την ομάδα “Γιατί Έτσι”.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή βραδιά που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου και μάλιστα κάθε Αύγουστο, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης – προς τους καταναλωτές - της στήριξης που έχουν δεχθεί τα μέλη του.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη της εμπορικής γιορτής χρόνο με τον χρόνο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης καλεί όλον τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την τοπική αγορά, αλλά και να επισκέπτεται τα καταστήματα που ήδη έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις καλοκαιρινές προσφορές τους, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς τους καταναλωτές”

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” o κ. Αλεξανδρίδης τόνισε πως, “Είναι η 6η χρονιά που τη διοργανώνουμε τη “Λευκή Νύχτα” και φέτος θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γιατί και τα εμπορικά καταστήματα, οι έμποροι έχουν διαπιστώσει ότι είναι θετικό το πρόσημο αυτής της εμπορικής γιορτής”.

Όπως εξήγησε, οι τιμές πώλησης των διάφορων προϊόντων θα “πέσουν” σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, προκειμένου οι καταναλωτές να προβούν σε αγορές. “Τη συγκεκριμένη ημέρα θα κάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις. Αυτό είναι δεδομένο διότι θα έχουμε και ομάδα που θα επιμεληθεί τη διασκέδαση του κόσμου, των καταναλωτών εκείνη τη νύχτα”.

Προς ενημέρωση του κόσμου δε για τα ποσοστά των εκπτώσεων, ο κ. Αλεξανδρίδης γνωστοποίησε πως μέσω μεγαφωνικής εγκατάστασης θα ακούει ο κάθε καταναλωτής μικρά “σποτ” για το κάθε κατάστημα.

“Θα διαβάζονται και συγκεκριμένα κείμενα για καταστήματα που θα αναφέρουν τα ποσοστά εκπτώσεων και τις προσφορές. Ανάλογα με τις εκπτώσεις του κάθε εμπόρου. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αποφασίσει να διαφημίσουμε και τα καταστήματα και παράλληλα θα υπάρχει μουσική και εκπλήξεις ενώ κάποιοι επιχειρηματίες θα έχουν βγάλει και κέρασμα για τους επισκέπτες” πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας παρακάτω πως φροντίδα και στόχος του Συλλόγου είναι η ανταπόδοση της στήριξης της τοπικής αγοράς στον κόσμο.

“Πρέπει να πω ότι μέλημα του Συλλόγου δεν είναι μόνον η εισροή χρημάτων στα ταμεία των καταστημάτων. Σαφώς υπάρχει επιθυμία για τόνωση της καταναλωτικής κίνησης και της αγοράς, αλλά κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι να ανταποδώσει στον κόσμο τη στήριξη που δέχεται από τους πολίτες τόσα χρόνια. Σε όλες τις δύσκολες χρονιές της κρίσης. Θα είναι μία ελάχιστη ανταπόδοση από εμάς” συμπλήρωσε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας πως το κλίμα θα είναι γιορτινό και για τα μικρά παιδιά.

“Επίσης, για τα μικρά παιδιά ετοιμάζουμε εκπλήξεις αφού θα έχουμε και φέτος ξυλοπόδαρο που θα μοιράζει γλυκίσματα. Μέλημά μας είναι να περάσει όμορφα ο κόσμος” επανέλαβε, τονίζοντας πως το βράδυ του Σαββάτου, τα καταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία τουλάχιστον ως και τα μεσάνυχτα.

“Μένουν πράγματι ως αργά οι καταστηματάρχες και απ΄ όσα βλέπω και μου μεταφέρονται, υπάρχει και δουλειά και γι αυτό μένουν σε λειτουργία τα καταστήματα μετά τις 10 το βράδυ. Γι αυτό κι έχει κίνηση και το βράδυ. Εμείς θα διατηρήσουμε το ευχάριστο κλίμα όσο περισσότερο μπορούμε στη “Λευκή Νύχτα” για να το απολαύσει ο κόσμος. Θα είναι μία βραδιά γιορτής και δε νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα” δήλωσε κατηγορηματικά.

Κυκλοφοριακά μέτρα και πεζοδρόμηση

Ο ίδιος προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, απηύθυνε μέσω της εφημερίδας έκκληση προς κάθε πολίτη και οδηγό, προκειμένου να μη σταθμεύσει στο πρώτο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου, το οποίο και θα πεζοδρομηθεί το βράδυ του Σαββάτου.

“Θέλουμε από την Παρασκευή το μεσημέρι ως την Κυριακή στο κομμάτι της οδού Σταματίου Πρωίου έως και την οδό Κέας (στενό Αθυμαρίτη) να μην σταθμεύουν τα οχήματα. Το ζητούμε γιατί το Σάββατο που πεζοδρομείται το πρώτο τμήμα για τη διεξαγωγή της “Λευκής Νύχτας” κάθε προηγούμενη χρονιά υπάρχουν αφημένα οχήματα μπροστά στα καταστήματα” δήλωσε ο ίδιος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση εκ μέρους του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης: “Ενόψει της διεξαγωγής της εορταστικής εκδήλωσης “Λευκή Νύχτα”, ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες του νησιού μας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/275-α’ απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων: Α. Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταματίου Πρωίου (από τη διασταύρωση με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Κέας), από τις 19:00 του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019 έως την 01:00 της Κυριακής 18 Αυγούστου 2019. 2. Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται με εκτροπή της κίνησης προς την παραλία. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.”.