Το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης απόψε το απόγευμα, παρουσία εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων αλλά και δημοτών του νησιού, σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα με "εγκάρδιο" οικοδεσπότη τον νέο Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα. 

Την τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποίησε κι ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ πλαισιωμένος από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, ενώ στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας της Σύρου, των Κυκλάδων και του Ν. Αιγαίου, όπως επίσης ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αλλά και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας.  

Βαθιά δημοκρατικά τα μηνύματα του κ. Λειβαδάρα για τη νέα δημοτική περίοδο κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ενώ υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με κάθε παράταξη αλλά και με τα αρμόδια πρόσωπα σε κάθε επίπεδο διοίκησης προς όφελος της Σύρου. 

Αμέσως μετά χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, ο Περιφερειάρχης αλλά και το σύνολο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Δήμου για τη νέα δημοτική θητεία, ο κ. Λειβαδάρας γνωστοποίησε την προμήθεια ενός ειδικού αναβατορίου το οποίο και θα τοποθετηθεί προσεχώς στον λόφο της Άνω Σύρου προς εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών με κινητικά προβλήματα που θέλουν να μεταβούν στον μεσαιωνικό οικισμό. 

Τονίζεται πως πολιτικό όρκο έδωσαν οι κκ Καΐλης και Κουταβάς. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.