Τα καθήκοντα των Αντιδημάρχων στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:41

Σχετικά με τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας γνωστοποιεί τα παρακάτω: 1. Ορίζει τον κ. Φωτεινιά Νικόλαο του Βασιλείου, Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, 2)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, 3)την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους, 4)την Προεδρία της Ποιότητας Ζωής του Δήμου και 5)την τέλεση πολιτικών γάμων.

2. Ορίζει τον κ. Μώτο Πέτρο του Φιλίππου, Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής 2)την ευθύνη λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου και 3) την τέλεση πολιτικών γάμων.

3. Ορίζει τον κ. Αληφραγκή Μηνά του Θεοδώρου, Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, 2)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, 3)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της αρμοδιότητας των Γραφείων: α. Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), β. Διαχείρισης συστημάτων ΤΠΕ και γ. Διαφάνειας, του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και ΤΠΕ και 4) την τέλεση πολιτικών γάμων.

4. Ορίζει τον κ. Πιταούλη Ιωάννη του Ελευθερίου, Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Α)1) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, 2)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, 3)την υπογραφή όλων των αποφάσεων που απαιτούνται για την λειτουργία του Γραφείου αδειοδότησης εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (π.χ. ίδρυση και λειτουργία, σφράγιση κ.λπ.), 4) την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, 5) τη διαχείριση της Δημοτικής Περιουσίας και 6) την τέλεση πολιτικών γάμων.

Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για την χορήγηση και υπογραφή, πέραν των όσων αναφέρονται στην παρ. ΣΤ’ ακολούθως και για:  την ανάληψη υποχρέωσης σε βάρος του προϋπολογισμού όλων των δαπανών του Δήμου,  την υπογραφή όλων των δανειστικών συμβολαίων, των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων και των συμφωνητικών εκμίσθωσης ή μίσθωσης ακινήτων, και  την υπογραφή των αποφάσεων για τις απευθείας αναθέσεις εκτέλεσης προμηθειών, εργασιών, υπηρεσιών μεταφορών και συμβάσεις απευθείας ανάθεσης, έργων, προμηθειών, εργασιών, υπηρεσιών κ.λπ.

Β) κατά τόπον, τις αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης και ιδίως: 1) την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα πλην των υπηρεσιών που εποπτεύονται καθ’ ύλην από άλλο Αντιδήμαρχο, 2) την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα, 3) την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα, και 4) την συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους αυτών για την επίλυση των προβλημάτων τους.

5. Ορίζει την κα Λεονταρίτη Κλεονίκη (Αλίκη), Αντιδήμαρχο και της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού και 2) την τέλεση πολιτικών γάμων. Β. Οι ανωτέρω μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους, σε περίπτωση που απουσιάζουν ή κωλύονται, ασκούνται από τον ίδιο το Δήμαρχο.

Γ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αληφραγκή Μηνά του Θεοδώρου, ο οποίος θα αναπληρώνει τον Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του θα ασκούνται από τον κ. Πιταούλη Ιωάννη του Ελευθερίου.

Δ. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους παρά μόνο μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Ε. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες των Δημοτικών Ενοτήτων : α) Άνω Σύρου και β) Ποσειδωνίας θα τις ασκεί ο Δήμαρχος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Νόμο.