Ενημέρωση για την έναρξη του έργου στο στάδιο Πευκακίων και για τη δημοπράτηση του Εμπορικού Κρηπιδώματος στο Καρνάγιο

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση

Σαφής πληροφόρηση αναφορικά με την προώθηση των έργων αποκατάστασης του σταδίου Πευκακίων και δημιουργίας Εμπορικού Κρηπιδώματος στην περιοχή “Καρνάγιο” υπήρξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο ερωτημάτων που τέθηκαν στη δημόσια συνεδρίαση, τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, όσο και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθιστώντας με σαφήνεια πως και για τα δύο έργα, η νέα διοίκηση, σε συνέχεια της προσπάθειας της προηγούμενης, βαδίζει πλέον στην τελική ευθεία.

Τέλος Οκτωβρίου η υπογραφή σύμβασης για τα Πευκάκια

Συγκεκριμένα, το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κοσμάς ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το στάδιο Πευκακίων, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν έχει καταγραφεί κάποια εξέλιξη στην κατεύθυνση της έναρξης του έργου.

“Πριν μερικές μέρες υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης Βάρης – Μέγα Γιαλού. Στο χρονικό διάστημα που είχαμε στείλει για προσυμβατικό έλεγχο το συγκεκριμένο έργο, είχαμε στείλει και το έργο της ανάπλασης του δημοτικού σταδίου Πευκακίων. Ένα έργο που είχε εκπονηθεί από την απελθούσα Δημοτική Αρχή, ξέραμε πόσο σημαντικό είναι για την αθλητική οικογένεια του νησιού μας και πολύ περισσότερο για τα νέα παιδιά. Έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση;” ρώτησε σχετικά, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μηνά Αληφραγκή να γνωστοποιεί πως, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου λογικά θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

“Η διαδικασία με τα Πευκάκια έχει ολοκληρωθεί. Ελέγχονται τώρα κάποιες τελευταίες πιστοποιήσεις του αναδόχου και πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει υπογραφεί η σύμβαση, οπότε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το έργο”.

Αξίζει να υπενθυμιστούν οι κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο, στον υπάρχοντα χώρο του σταδίου και των λοιπών εγκαταστάσεών του.

“α. Εκσυγχρονισμός και ανακατασκευή των υπαίθριων χώρων των αθλημάτων στίβου, δηλαδή των αγωνισμάτων δρόμου, της σφαιροβολίας, του άλματος εις ύψος και του άλματος εις μήκος, β. καθαίρεση και ανακατασκευή των κερκίδων στην ανατολική πλευρά του σταδίου, γ. καθαίρεση και ανακατασκευή της εισόδου (κοινού-οχημάτων) επί της οδού Γυμναστηρίου, ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος από άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες, δ. καθαίρεση δύο κτισμάτων (γκισέ εισιτηρίων-κτίριο γραφείων), τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα, ε. ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, στ. κατασκευή νέων κερκίδων στο πλάι του γηπέδου μπάσκετ, ζ. επισκευή του κτιρίου των παλιών αποδυτηρίων, ώστε να καταστούν λειτουργικά και η. αποξήλωση και αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στην βόρεια-νότια και ανατολική περίφραξη του σταδίου”.

Σημειώνεται πως, ο αγωνιστικός χώρος θα έχει έκταση 4.700 τ.μ. και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Στίβο 5 διαδρομών, 200 μέτρων με ελαστικό τάπητα. Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκτείνεται πέραν των ημικυκλίων, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100 μέτρων, μία εγκατάσταση άλματος εις ύψος, δύο εγκαταστάσεις άλματος εις μήκος και δύο εγκαταστάσεις ρίψεως σφαίρας.

Άμεσα η δημοπράτηση για το νέο Εμπορικό Κρηπίδωμα

Σε παρόμοιο τόνο και προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ο Δημήτρης Κοσμάς ρώτησε και για το μεγάλο έργο που “έτρεξε” επί θητείας του ίδιου στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

“Σας παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο του εμπορικού κρηπιδώματος αξίας 4 εκ. ευρώ. Το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση, ο διαγωνισμός. Έχουμε κάποιο νεότερο; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το συγκεκριμένο έργο;” σχολίασε σχετικά, με τις απαντήσεις από πλευράς της νέας προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου να δείχνουν πως παρακολουθεί στενά το θέμα.

“Όσον αφορά το εμπορικό κρηπίδωμα, ξέρω ότι γνωρίζετε κι εσείς καλά ότι εκκρεμούσαν κάποιες διοικητικές συμπληρώσεις, διορθώσεις των τευχών δημοπράτησης από τον Ιούλιο του 2019. Αυτές οι συμπληρώσεις – διορθώσεις έγιναν πριν από λίγες ημέρες και τώρα είμαστε στη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, επειδή είθισται στην Οικονομική Επιτροπή να πηγαίνουν μαζί και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και η Επιτροπή του διαγωνισμού, θα έρθουν – μακάρι – στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή” δήλωσε η ίδια στην προχθεσινή συνεδρίαση, λέγοντας τέλος πως, “Μετά από την επόμενη Οικονομική Επιτροπή είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση”.

Για το μεγάλο έργου που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της Ερμούπολης, πρέπει να υπενθυμιστούν οι βασικές παρεμβάσεις του. “Κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00μ. στη θέση Καρνάγιο, καθώς και διαμόρφωση χερσαίων χώρων 5.000,00 τ.μ. με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς και δίκτυα”.