Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού στην Υπουργό Πολιτισμού για τα ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2020 - 13:05

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ κα Μονογυιού Κατερίνα με αφορμή την επιστολή του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη  Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη στην Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε τη Δευτέρα 13/1/2020 στην Βουλή των Ελλήνων αναφορά στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

  Η κα Μονογυιού ανέδειξε τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει για την επισκευή και αξιοποίηση κτιρίων του ιστορικού τόπου Ερμουπόλεως Σύρου . Η εμπλοκή διαφορετικών υπηρεσιών και διευθύνσεων σε εργασίες τόσο σε νεότερα (κάτω των 100 ετών)ακίνητα ,όσο και σε εσωτερικές επεμβάσεις ή ακόμα και σε απλές αλλαγές υποκατηγορίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις του Τ.Σ.Ν.Μ.Α έχουν οδηγήσει σε εγκατάλειψη πολλά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί μέχρι και καταρρεύσεις αξιόλογων κτιρίων.

Στην επιστολή του κ. Λεονταρίτη προς την κα Υπουργό  προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις που μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Πρέπει ο παράγοντας χρόνος να μην αποτελεί εχθρό των κτιρίων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελεί  Εθνικό Κεφάλαιο.