Διευκρινίσεις του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης σχετικά με την παρέμβαση της μείζονος μειοψηφίας

Ν. Λειβαδάρας: «Να γίνουμε ένα σε αυτή τη μάχη»

  • Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2020 - 11:32
  • /   Eνημέρωση: 22 Μαρ. 2020 - 13:49

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι ώρες που ζούμε απαιτούν ομοψυχία και συντεταγμένη δράση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Η Δημοτική μας Αρχή και εγώ προσωπικά θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες ελαφρύνσεων προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του νησιού μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), συναισθανόμενοι το οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται. Προκειμένου να προχωρήσουμε στις σχετικές Αποφάσεις, θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν οι περιορισμοί ή η διακοπή της λειτουργίας τους, όπως προβλέπει η σχετική ΠΝΠ, κάτι που στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό. 

Όσον αφορά στο Νοσοκομείο μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τη Διοίκηση και υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού, ενώ είναι σε εξέλιξη και νέες προμήθειες. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον απαιτηθεί, θα συνδράμουμε άμεσα με όλες μας τις δυνάμεις.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης, την οποία έχουμε χρέος να κερδίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η ανταλλαγή δελτίων τύπου στην παρούσα φάση δεν βοηθάει να είμαστε όσο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί απαιτούν οι περιστάσεις.

Θα ήθελα να ζητήσω από τους συναδέλφους της μειοψηφίας να μιλάμε απευθείας αυτό το διάστημα. Γνωρίζετε τα τηλέφωνα όλων των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και σας περιμένω με χαρά και συναδελφικότητα, προκειμένου να γίνουμε ΕΝΑ σε αυτή τη μάχη.

Καλή δύναμη σε όλους.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Νικόλαος Λειβαδάρας