Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γ. Βρούτση, για τα έργα καθαρισμού και συντήρησης της πισίνας

Ετοιμάζεται το κολυμβητήριο Σύρου

Καθαρίζεται και αλλάζει μορφή το κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Οι υπάλληλοι του Κολυμβητηρίου τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης της πισίνας, ώστε να επανέλθει και πάλι στην αρχική της κατάσταση, καθώς κρίθηκαν περισσότερο από αναγκαίες οι ενέργειες βελτίωσης της εικόνας εγκατάλειψης που παρουσίαζε η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή.

Ζητούμενο αποτελεί να μπορέσει άμεσα ο αθλητικός χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει αθλητές, αλλά και κοινό, με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, με την πισίνα να γεμίζει και πάλι με νερό, με αισθητά βελτιωμένη την εικόνα της, που δεν θυμίζει σε τίποτε την πρότερη εικόνα ερήμωσης του χώρου.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της πισίνας, καθώς ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και έργα συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου και η έκταση πέριξ του κολυμβητηρίου να καθαρίσει και να ευπρεπιστεί.

Ενημερώνοντας ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πισίνα του κολυμβητηρίου, αναφέρθηκε και στην φωτογραφική αποτύπωση του χώρου, που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, αιτιολογώντας ότι η αλγεινή εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος οφειλόταν στο ότι είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς παρέμενε κλειστός λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα είπε: “Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λίγο πριν το άνοιγμα της πισίνας προχωρά ο Δήμος σε έργα καθαρισμού και συντήρησης. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφερθώ και στις φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγες εβδομάδες και έδειχναν την πισίνα σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Αυτό συνέβη γιατί το κολυμβητήριο ήταν κλειστό. Τώρα που είναι η εποχή της συντήρησης και του καθαρισμού το κολυμβητήριο, αλλά και η πισίνα είναι σε πολύ καλή κατάσταση”.

Εξηγώντας τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται είπε πως “Το νερό αρχικά το αδειάσαμε και με τα κατάλληλα καθαριστικά η πισίνα ήρθε και πάλι στη σωστή της κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας προχωράμε τις εργασίες σαν να μην υπήρχε ο κορωνοϊός, ώστε να είναι η πισίνα έτοιμη την κατάλληλη στιγμή που θα ξανανοίξει”.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην αναβολή του πρωταθλήματος master, λέγοντας : “Μην ξεχνάμε πως αν δεν υπήρχαν όλα αυτά ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ως διοργανωτής αλλά κι από την πλευρά μας ως συνδιοργανωτές θα πραγματοποιούσαμε στα μέσα Ιουνίου το πρωτάθλημα master άνω των 25 ετών. Όμως λόγω κορωνοϊού το πρωτάθλημα αυτό αναβλήθηκε”.

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων και με την επανέναρξη χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο κ. Βρούτσης είπε: “από την πλευρά μας κι εμείς περιμένουμε να δούμε το πότε θα δοθούν οι απαραίτητες άδεις ώστε να λειτουργήσουν και πάλι οι αθλητικοί χώροι. Η πισίνα ήταν να λειτουργήσει μέσα ή προς το τέλος Μαΐου, γι’ αυτό άλλωστε έχουμε προχωρήσει κι εμείς στα έργα καθαρισμού και συντήρησης. Περιμένουμε τώρα να δούμε το πότε, αλλά και με ποιον τρόπο, θα λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί. Έχουμε μάθει πως οι αθλητικοί χώροι και ίσως η πισίνα να λειτουργήσει με πιο αυστηρά μέτρα προστασίας”.