Παράδοση δωροεπιταγών τροφίμων από τον ΦΟΔΣΑ Σύρου - Ερμούπολης

  • Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2020 - 11:59

Η συμμετοχή στην ανταποδοτική ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών μέσω των κόκκινων κάδων στο νησί μας «έσπασε» ένα ακόμα ρεκόρ (6 τόνοι υλικού) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα .

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου (ΦοΔΣΑ) με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Recycom, μετέτρεψαν το χρηματικό αντίτιμο της 2ης αποστολής σε έκδοση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού μας σε τρόφιμα, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας .

Τα οφέλη για την Σύρο είναι πολλαπλά: Πρώτον, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ, δεύτερον, πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των συμπολιτών μας και τρίτον, απλώνουμε χέρι βοηθείας στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Στην 2η  αποστολή, ως ΦοΔΣΑ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

-           την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

-           την ΚΑΡΙΤΑΣ Σύρου

-           την εταιρεία Recycom

-           την εταιρεία Μεταφορών «Ερμής Σύρου»

-           την επιχείρηση «ΧΙΩΤΗΣ Super Market» στην οποία εξαργυρώνονται τα κουπόνια

και βέβαια

  • την συριανή κοινωνία που «αγκάλιασε» την προσπάθειά μας

Προχωράμε δυναμικά με την ίδια θέρμη, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας,  ειδικά τις ημέρες που διανύουμε, υπενθυμίζοντας ότι οι κόκκινοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στο δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον του Super Market «Σκλαβενίτης» και έμπροσθεν του ιατρείου του Φοίνικα".