Παρεμβάσεις ύψους 10 χιλ. ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Εργασίες στην παραλιακή ζώνη της Αζολίμνου

  • Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2020 - 06:17

Σε παρεμβάσεις για την επισκευή και βελτίωση της χερσαίας ζώνης Αζολίμνου προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προκειμένου να απαντήσει σε βασικά αιτήματα της τοπικής Κοινότητας Μάννα, καθώς επίσης, των μονίμων κατοίκων και των αλιέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου θα δαπανηθεί ποσό ύψους 10 χιλ. ευρώ για να ενισχυθεί το τοιχίο στο παραλιακό μέρος του χωριού, καθώς και για να επισκευαστεί η “βάση” στο μικρό αλιευτικό καταφύγιο.

Πρόκειται για απαραίτητες εργασίες που έχουν προγραμματισθεί κατά το έτος 2020, στην κατεύθυνση της μέριμνας και της φροντίδας που δείχνει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για όλες τις περιοχές και τις ζώνες ευθύνης του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Λειτουργική κι αισθητική αναβάθμιση

Βάσει της τεχνικής μελέτης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, “Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την αντικατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων που υπάρχουν με κατασκευή τοίχου επί της παραλιακής οδού Αζολίμνου και επισκευή του δαπέδου στο αλιευτικό καταφύγιο”. Αναλυτικά οι απαραίτητες εργασίες κατασκευών και επισκευών που θα εκτελεστούν είναι: 1. Αποξήλωση του κιγκλιδώματος μήκους 16,00μ λόγω διάβρωσης και κατασκευή τοίχου στην θέση του ίδιου μήκους με αργολιθοδομή δύο όψεων ύψους 1.60μ. Κατασκευή σενάζ ύψους 10εκ με αρμούς ανά πέντε μέτρα. Θα κατασκευαστούν ενδιάμεσα ανοίγματα στον τοίχο στο ύψος του οδοστρώματος ανά δύο μέτρα για την απορροή ομβρίων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκσκαφές θεμελίωσης για την θωράκιση των αργολιθοδομών. 2. Θα κατασκευασθεί δάπεδο σκυροδέματος εκτάσεως 67 τ.μ. και μέσου πάχος στρώσης 20εκ. 3. Θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.

Σημειώνεται επιπλέον πως, όλα τα σημεία των εργασιών θα υποδειχθούν από την επίβλεψη του έργου. Η κατά την μελέτη προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 8.064,52 ευρώ συν 1.935,48 ευρώ Φ.Π.Α. 24%, ήτοι συνολικά 10.000,00 ευρώ.

Ετικέτες: