Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τα βήματα υλοποίησης ενός οράματος πολλών ετών

Τεχνική Σύσκεψη για το Στρατόπεδο «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου»

  • Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:21

Ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγος Αντώνιος Κονδύλης και ο Συνταγματάρχης Μηχανικού Αντώνιος Ψαρράς, Τμηματάρχης του Τμήματος Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Τ.ΕΘ.Α. επισκέφθηκαν τη Σύρο χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου», μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, παρουσία της αρμόδιας Επιτροπής της ΑΣΔΕΝ, του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Σύρου Συντ/χη (ΠΖ) Γεώργιου Μπούρα, του Διοικητή Τάγματος Εθνοφυλακής  Ερμούπολης Αντισυντ/χη (ΠΖ) Σερκίζη Λάμπρου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης  κ. Παναγιώτη Καρακατσάνη και της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κας Ευαγγελίας Σακελλαρίου. 

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης, η οποία μάλιστα αποτελεί το επιστέγασμα των επανειλημμένων επαφών και συναντήσεων, που είχε πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα ο κ. Δήμαρχος με την ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία πολεοδόμησης του μη επιχειρησιακά αναγκαίου τμήματος του Στρατοπέδου, από την οποία θα μεταβιβασθεί η κυριότητα μέρους του ακινήτου από το Τ.ΕΘ.Α. στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ένας στόχος που η Δημοτική Αρχή υπηρέτησε με επιμονή και προσήλωση, αθόρυβα και συστηματικά, πολύ σύντομα πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά, αποτελώντας το πρώτο μόλις βήμα για την υλοποίηση του επόμενου στόχου, ενός οράματος πολλών ετών, που δικαιώνει τις επιλογές της, οι οποίες εξαρχής εστίαζαν και εξακολουθούν να εστιάζουν στην κοινή ωφέλεια και στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.