Η ΔΕΥΑ Σύρου ενέκρινε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του σημαντικού έργου στην τελευταία συνεδρίαση των μελών της

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Επισκοπειό

Το “πράσινο φως” για τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Επισκοπειού “άναψε” το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σύρου, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, οπότε και ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το πολύ σημαντικό έργο.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου, Γιώργου Βακόνδιου κατέστη ξεκάθαρο πως για την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα απαιτηθεί ποσό ύψους 645.000 ευρώ, καθώς αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση συνολικά του εσωτερικού δικτύου της περιοχής του Επισκοπειού, καθώς όμως και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην κατεύθυνση του οικισμού του Πάγου.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς πολλάκις έχουν αναφερθεί θέματα ποιότητας του νερού στην περιοχή του Επισκοπειού, αφού πρόκειται για οικισμό με πολλές κατοικίες.

Διευκρινίζεται πως η ΔΕΥΑ Σύρου αναζητά χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. 

Νέο εσωτερικό δίκτυο και επέκταση προς Πάγο

Ειδικότερα, στην εισήγησή του, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Γιώργος Βακόνδιος ανέφερε τα εξής: “Η παρούσα μελέτη με τίτλο “Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Επισκοπειού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης” εκπονήθηκε από το γραφείο μελετών Melcon Engineering E.E. σύμφωνα με την από 7/11/2019 σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και της ΔΕΥΑ Σύρου”.

Όπως πρόσθεσε, “Αντικείμενο της μελέτης είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού του Επισκοπειού Σύρου με νέους σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας 3ης γενιάς καθώς και η επέκταση του δικτύου ύδρευσης προς τον οικισμό του Πάγου”.

Σχετικά με το κόστος του έργου, γνωστοποίησε πως, αυτό υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ και πως για την επιλογή αναδόχου θα ακολουθηθεί βάσεις της νομοθεσίας η προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία.

“Η εν λόγω μελέτη, προϋπολογισμού 645.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% και τα τεύχη δημοπράτησης ελέγχθηκαν, εγκρίθηκαν και θεωρήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Σύρου στις 2/4/2020. Η επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, θα γίνει με ανοικτή διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (Α΄147). Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάση τιμής, δηλαδή η χαμηλότερη τιμή” γνωστοποίησε ο κ. Βακόνδιος, καταλήγοντας στην εισήγησή του, η οποία και υπερψηφίστηκε.