Χάνονται οι ελπίδες για το αεροδρόμιο Σύρου και το 2021

  • Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:18

Στη γνωστοποίηση δυσάρεστων εξελίξεων σχετικά με το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Σύρου προχώρησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης λίγο νωρίτερα, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αποψινή συνεδρίαση των μελών του.

Συγκεκριμένα, πληροφόρησε πως η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με το αποτέλεσμα των πρώτων εργασιών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2021, αν και αρχικώς είχε προγραμματισθεί για τις 21 Ιανουαρίου (2021). 

Yπενθυμίζεται πως αυτή η απόφαση Δικαστηρίου είναι απαραίτητη για να συνεχίσει το έργο ο επόμενος μειοδότης, αφού ο πρώτος διαφώνησε με την Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων για την ποιότητα του πρώτου τμήματος του έργου και σταμάτησε τις εργασίες. 

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθίσταται σαφές πως η συνέχιση της α΄ φάσης του έργου της ολοκλήρωσης της επέκτασης του διαδρόμου κατά 140 μέτρα για την προσγείωση αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας επιβατών, θα “τρέξει” στην καλύτερη των περιπτώσεων τέλος του 2021.

Ως εκ τούτου, χάνεται δυστυχώς κάθε ελπίδα για το έργο του αεροδρομίου και την τρέχουσα χρονιά.

Σημειώνεται πως η β΄ φάση του έργου, που αφορά στην ταπείνωση του λόφου Νεράιδα, θα ακολουθήσει, μετά από την ανταπόκριση της ΔΕΗ για την απομάκρυνση στύλων ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή.