Η Δημοτική παράταξη "Πρώτα η Σύρος" για τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια

"Η γνώση είναι η πηγή της αλήθειας και της επιτυχίας"

  • Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021 - 14:50

Η σημερινή ημέρα, ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων, αποτελεί ορόσημο στις ζωές των υποψηφίων. Δάκρυα χαράς, χαμόγελα ικανοποίησης, σφιχτές αγκαλιές, εκπληρωμένες προσδοκίες και όνειρα, πρόσωπα γεμάτα περηφάνεια, συνοδεύουν τα ανάμικτα συναισθήματα μαθητών και γονιών.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και να τους ευχηθούμε  καλή σταδιοδρομία στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε σε όλα αυτά τα παιδιά ότι η γνώση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούν να έχουν στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε. Η γνώση είναι σύμμαχος, είναι εργαλείο, είναι δύναμη, είναι η πηγή της αλήθειας και της επιτυχίας. Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί δικαίωση των  πολυετών προσπαθειών τους, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για να φτιάξουν το μέλλον που ονειρεύονται. Κάθε στιγμή στη φοίτηση είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη. Χρειάζεται πρόγραμμα, συνέπεια, μελέτη και πάνω από όλα αγάπη και αφοσίωση στην επιστήμη που επέλεξαν να αποτελεί συνοδοιπόρο στη ζωή τους.

Ξεχωριστά συγχαρητήρια φυσικά αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειες των μαθητών, οι οποίοι συνέδραμαν και στήριξαν ουσιαστικά την υπερ-προσπάθεια των παιδιών.

Σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούσαν, θέλουμε να πούμε, ότι σίγουρα οι εξετάσεις αυτές, δεν είναι η μοναδική ευκαιρία που έχετε σε αυτή τη ζωή. Ίσα ίσα, είναι ένα πρώτο μάθημα για την επιμονή και την στοχοπροσήλωση που απαιτείται για να πετύχετε τους στόχους σας. Άλλωστε, η ζωή είναι μπροστά σας και οι επιλογές και ευκαιρίες που θα προκύπτουν, είναι καθημερινές.

Παράλληλα, θέλουμε να καλωσορίσουμε όλες τις νέες φοιτήτριες και νέους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Σύρου. Η Σύρος σας περιμένει και είναι ο φιλόξενος τόπος στον οποίο θα αποκτήσετε νέες γνώσεις, νέες εμπειρίες, καθώς και θα στεγάσει την απαρχή για την εκπλήρωση των ονείρων σας.

Καλή φοιτητική ζωή! Συγχαρητήρια σε όλους!».