Αντιπαράθεση Μώτου – Λειβαδάρα για τους λόγους παραίτησης του πρώτου

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο με φόντο τους λόγους που ανέπτυξε δημοσίως ο Πέτρος Μώτος για την απόφαση παραίτησης – ανεξαρτητοποίησής του.

Ειδικότερα, στην κατεπείγουσα σημερινή συνεδρίαση ο κ. Μώτος έκανε λόγο για επίθεση “μεθοδευμένη και στοχευμένη” που δέχθηκε ο ίδιος από πολιτικούς αντιπάλους του μέχρι να οδηγηθεί στην παραίτηση, χρεώνοντας στον κ. Λειβαδάρα στάση απόστασης από την αντιπαράθεση που κατά καιρούς ξεσπούσε ανάμεσα στον ίδιο και υπηρεσιακό παράγοντα στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο κ. Μώτος εξήγησε πως ορισμένοι διαμόρφωσαν την κατάσταση με τρόπο τέτοιον ώστε ο ίδιος να χρεωθεί ανεπάρκεια ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ποτέ δεν κάλεσε εκείνον και τον αναπληρωτή προϊστάμενο να συζητήσουν στο γραφείο του, ούτε όμως τον αξιοποίησε σε άλλο πόστο.

Ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος έκλεισε την ανάγνωση της επιστολής παραίτησής του, σημειώνοντας πως παραμένει ανεξάρτητος ενώ αναμένει να δει τη “μάχη” από αιρετά πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής για την κάλυψη της θέσης του.

Σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος έσπευσε να διαψεύσει τον Πέτρο Μώτο σε συγκεκριμένες αναφορές του. Ειδικότερα, σημείωσε πως είναι ψέμα η δήλωση περί μη συζήτησης παρουσία και του υπηρεσιακού παράγοντα, αφού το θέμα της αντιπαράθεσής τους, αποτέλεσε και ζήτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο κ. Λειβαδάρας τόνισε ακόμη πως δεν του ζητήθηκε ποτέ από τον κ. Μώτο να αλλάξει πόστο ενώ έκλεισε την απάντησή του, λέγοντας πως ουσιαστικά το πρόβλημα του παραιτηθέντος μέλους εστιάζεται στο ότι δεν τηρούσε τα όριά του ως αιρετός και δεν σεβόταν πως ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας είχε εκ του νόμου ορισμένες αρμοδιότητες.