Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης κατά του Π. Μώτου

  • Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, 2021 - 13:24

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνέχεια της παραίτησης του πρώην Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μώτου, γνωστοποιεί με το παρόν τις απόψεις και την μαρτυρία του, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων μεταξύ του πολιτικού και υπηρεσιακού προσωπικού στο τμήμα Αποκομιδής, Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου μας, οι σχέσεις των μελών μας με την Διοίκηση και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας είναι θέματα που βρίσκονται ανέκαθεν υψηλά στην ατζέντα μας και από τα πρώτα μεταξύ άλλων που τέθηκαν από την αρχή της νέας Δημαρχιακής θητείας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώτος, εδώ και 2 χρόνια, δεν αρκέστηκε στην άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου καθώς ασκούσε αναρμοδίως και αυτά του υπηρεσιακού, απαξιώνοντας τη θέση και τον ρόλο του τμηματάρχη, δημιουργώντας σύγχυση, προβλήματα προγραμματισμού και ομαλής άσκησης των καθημερινών λειτουργιών της υπηρεσίας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/5/2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ των μελών του ΔΣ, του κ. Δημάρχου και των κ.κ. αντιδημάρχων των υπηρεσιών Διοικητικών, Οικονομικών, Τεχνικών-Πολεοδομίας, ΠεριβάλλοντοςΚαθαριότητας, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η αδυναμία συνεργασίας και προγραμματισμού στο τμήμα Αποκομιδής -το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου σε αριθμό υπαλλήλων- μεταξύ του κ. Αντιδημάρχου Καθαριότητας με τον προϊστάμενο αλλά και με μερίδα υπαλλήλων του τμήματος αυτού. Παρά την παραίνεση των παρευρισκομένων προς επίτευξη συνεργασίας και αποκατάστασης του κλίματος, διαπιστώσαμε αδυναμία συνεννόησης, καθώς ο κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ήταν αδύνατον να αποδεχθεί τα όρια μεταξύ των αρμοδιοτήτων του προϊσταμένου και τα δικά του και σε ποιο σημείο αυτά διαχωρίζονται. Επιπλέον, επέδειξε αδιαλλαξία γνωρίζοντάς μας ότι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει τα τελευταία 40 χρόνια και ότι ο Δήμαρχος έχει στο συρτάρι την παραίτησή του, την οποία θέτει στη διακριτική του ευχέρεια να την κάνει αποδεκτή. Έτσι έληξε άδοξα αυτή η συζήτηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Την Δευτέρα 27/9/2021 –ημέρα παραίτησης- τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου επισκεφθήκαμε το χώρο του αμαξοστασίου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Μώτου, ο οποίος -παρουσία τόσο του ΔΣ όσο και εργαζομένων του τμήματοςκαταφέρθηκε σε φραστικές συκοφαντίες εναντίον του προϊσταμένου κ. Χρόνη. Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις του πρώην Αντιδημάρχου καθαριότητας στα ΜΜΕ οι οποίες εμπεριέχουν ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον προϊστάμενο της Αποκομιδής, Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινοχρήστων Χώρων που βάλλεται απροκάλυπτα και με χυδαίο τρόπο και δηλώνουμε πως αν υπήρξε κάποιος που έτεινε να εξοντωθεί σωματικά, μα κυρίως ψυχικά, αυτός ήταν ο κ. Ιωάννης Χρόνης.