Απομάκρυνση παραπήγματος στη θέση Καρνάγιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής στην Ερμούπολη

Αδειάζει ο χώρος και ακολουθεί ανάπλαση

Σε εργασίες απομάκρυνσης όλων των περιττών αντικειμένων, παλαιού και κατεστραμμένου εξοπλισμού καθώς όμως και του παραπήγματος που υπήρχε μέχρι χθες στη θέση Καρνάγιο προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, καθώς εξασφάλισε χρηματοδότηση για την ανάπλαση συνολικά του αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής.

Σε συνέχεια της προσπάθειας αναβάθμισης και βελτίωσης της συνολικής εικόνα τους καταφυγίου και του παραλιακού τμήματος, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου προχωρά και καθαρίζει όλο το χερσαίο τμήμα, έχοντας απομακρύνει πλέον και το παράπηγμα που είχε διαμορφωθεί στην περιοχή και σε αυτό σύχναζαν αλιείς ψαράδες.

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας ο χώρος πλέον έχει αδειάσει και προσεχώς όλο το μέτωπο θα δεχθεί την πολυσυζητημένη ανάπλαση που χρειάζεται η περιοχή. Η αναβάθμιση του καταφυγίου θα εξυπηρετήσει και τους αλιείς, όπως όμως και τις επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής.

Στόχος άλλωστε του Λιμενικού Ταμείου Σύρο οφείλει να παραμένει η βελτίωση των υποδομών ευθύνης του.

Σημειώνεται πως για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου το Λιμενικό Ταμείο Σύρου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 166.489 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα 2014 - 2020.