Θετικά αποτελέσματα για τον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου από την παρουσία σεκιούριτι καθημερινά, ενώ υπάρχουν ανοικτές ανάγκες σε οδό Σταματίου Πρωίου και πλατεία Μιαούλη

Εξασφάλιση επισκεψιμότητας στην Ερμούπολη

Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Βαγγέλη Αλεξανδρίδη

Ικανοποιητικά αποτελέσματα καταγράφονται από την παρουσία σεκιούριτι στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, αφού αποτρέπονται οχήματα και δίκυκλα να διέλθουν από τις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού, ωστόσο, ανοικτές ανάγκες παραμένουν στην οδό Σταματίου Πρωίου και περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη, αφού η εναλλαγή των οχημάτων δεν είναι η επιθυμητή.

Τα παραπάνω συμπεραίνει μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης από τη συνεργασία του Συλλόγου με άτομο που λειτουργεί ενημερωτικά προς τους οδηγούς στην πόλη, σχετικά με τα προβλεπόμενα στην κυκλοφορία εντός του κέντρου, αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης δεν κατέστη εφικτό να αποκτήσει για το διάστημα της θερινής περιόδου δημοτικούς αστυνόμους.

Αναφορικά με τον τρόπο που κυλάει η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου με τον σεκιούριτι, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης.

Η ευθύνη περιορίζεται στην ενημέρωση των οδηγών

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρίδης εξήγησε ποιος είναι ο ρόλος που έχει ο σεκιούριτι στο κέντρο της Ερμούπολης και πώς η παρουσία του έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα – τουλάχιστον – όσον αφορά αρχικά στην προάσπιση του πεζόδρομου.

“Είναι μία συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου. Προσλάβαμε έναν άνθρωπο που μοιράζει ενημερωτικές ανακοινώσεις στα οχήματα, προκειμένου να γνωρίζουν ότι η στάθμευση για τα οχήματα στην οδό Σταματίου Πρωίου, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή (πλατεία Μιαούλη) και στην οδό Χίου στην προέκτασή της προς την πλατεία, θα είναι για 30 λεπτά ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όσο περισσότεροι πολίτες από τη συχνή εναλλαγή” ανέφερε πρωτίστως, ενώ παράλληλα μίλησε και για την “ευθύνη” του στον πεζόδρομο.

“Επίσης, η αρμοδιότητά του είναι στον πεζόδρομο της οδού Θυμάτων Σπερχειού και της οδού Πρωτοπαπαδάκη ώστε να μην εισέρχονται οχήματα και δίκυκλα, να μη σταθμεύουν και κυρίως τις ώρες που δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος και για την τροφοδοσία” τόνισε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας μάλιστα πως στον πεζόδρομο αρκετοί είχαν εκφράσει παράπονα για τη μη τήρηση της τάξης και τον κίνδυνο για πεζούς και μικρά παιδιά, από τη διέλευση δικύκλων.

“Υπήρχε πρόβλημα σε αυτόν τον πεζόδρομο και πολλοί έβαζαν τα οχήματά τους και τις μηχανές τους. Σε αυτούς τους πεζόδρομους με την παρουσία του ανθρώπου που εκτελεί χρέη security έχουμε ένα αποτέλεσμα και ένα πολύ υψηλό επίπεδο” διαπίστωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, ενώ πρόσθεσε αναλυτικά πως, “Έχουμε “πιάσει” το 95% του στόχου μας και αφήνουμε μόνον να περάσουν κάποια courier. Προσωπικά και για τις συγκεκριμένες μηχανές έχω την ένστασή μου, αλλά αφήνουμε αυτόν τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του”.

Ως εκ τούτου, εξήγησε για τον σεκιούριτι πως, “Από τις 10.30 μέχρι και τς 14.30 επιδεικνύει ιδιαίτερα αντανακλαστικά. Είναι ένας πεζόδρομος και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό”.

Πολύωρη στάθμευση σε Σταματίου Πρωίου και πλατεία Μιαούλη

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει ο Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα δεν καταγράφεται για τις οδούς Θυμάτων Σπερχειού και Κων. Καραμανλή (πλατεία Μιαούλη), αφού οι οδηγοί δεν τηρούν τα προβλεπόμενα για στάθμευση έως και 30 λεπτά, αλλά επιλέγουν να αφήσουν τα οχήματά τους για αρκετές ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει συχνή εναλλαγή οχημάτων και άρα, να μην μπορεί να προσεγγίσει στο ιστορικό κέντρο, μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών.

“Όσον αφορά τον έλεγχο και το αποτέλεσμα για τα τμήματα της οδού Σταματίου Πρωίου και της πλατείας Μιαούλη, δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε πετύχει λίγα πράγματα. Ως προς τον πεζόδρομο έχουμε επιτύχει αρκετά. Σε δεύτερο χρόνο ίσως είμαστε πιο αυστηροί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς που εργαζόμαστε στο κέντρο της Ερμούπολης, δεν μπορούμε να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας, επί 8 ώρες στην πλατεία Μιαούλη. Πρέπει να αφήσουμε τον χώρο ελεύθερο ώστε να επισκεφθεί την πόλη ο κάτοικος του χωριού και σαφώς ο επισκέπτης της Σύρου. Μόνον έτσι θα τονωθεί η αγορά” δήλωσε σε απόλυτο τόνο, αναγνωρίζοντας πως ορισμένοι ιδιοκτήτες ή και υπάλληλοι των εμπορικών καταστημάτων είναι οι ίδιοι που στερούν πελάτες από τα μαγαζιά τους.

“Εμείς είπαμε να εφαρμόσουμε τη σήμανση. Μιλάμε για στάθμευση έως 30 λεπτά. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα με το parking, αλλά από την πλευρά μας, κάτι πρέπει να κάνουμε για να τονωθεί η αγορά. Με το άτομο που πήραμε στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευελπιστούμε στην κατανόηση και στην ανταπόκριση των πολιτών” επανέλαβε ο ίδιος.

Παρουσία μέχρι Σεπτέμβρη

Ερωτηθείς παρακάτω για τον χρόνο που θα παραμείνει η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου με τον σεκιούριτι, ο πρόεδρος υπήρξε σαφής. “Αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και θα τον κρατήσουμε όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούμε. Σίγουρα θα είναι και όλον τον Αύγουστο και πιστεύω θα είναι και τον Σεπτέμβριο. Ο άνθρωπος που δουλεύει γι αυτόν τον σκοπό εργάζεται από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι. Εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης (προχθές) δούλεψε και το απόγευμα για να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς για ένα event στο ύψος του θεάτρου “Απόλλων”. Δουλεύει μάλιστα από Δευτέρα έως και Σάββατο” τόνισε σχετικά ο κ. Αλεξανδρίδης.

Συνέπεια στην τροφοδοσία

Αμέσως μετά, ο ίδιος έδωσε απαντήσεις και για το κομμάτι της τροφοδοσίας των επιχειρήσεων. “Πρέπει να υπάρχει συνέπεια στα προβλεπόμενα. Όπως και με την τροφοδοσία. Πρέπει να τηρούμε τα πάντα για να υπάρχει μία τάξη στην πόλη και κίνηση σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα” ανέφερε σχετικά, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως και για την τροφοδοσία, έχει διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό. “Έχουμε διανείμει πάρα πολλά ενημερωτικά φυλλάδια. Ορισμένοι συμμορφώνονται και άλλοι όχι. Δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία μας” παρατήρησε ο ίδιος.

Αλλαγή στην ανακύκλωση

Τέλος μίλησε και για τις αλλαγές στον τρόπο αποκομιδής της ανακύκλωσης στον πεζόδρομο. “Έχει βελτιωθεί η κατάσταση και με την ανακύκλωση και την αποκομιδή. Δεν μπορεί το φορτηγό να μπαίνει μέσα στον πεζόδρομο και να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Κάνει όπισθεν το όχημα από την Πρωτοπαπαδάκη μέχρι το ύψος όπισθεν του σούπερ μάρκετ “Κρητικός” και σε εκείνο το σημείο συγκεντρώνει την ανακύκλωση” ανέφερε, λέγοντας πως είναι πιο σωστό το φορτηγό να μην διέρχεται από τον πεζόδρομο. “Χρειάζεται προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα για να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα στα μάτια των επισκεπτών και μία πόλη καλή σε λειτουργία προς όφελός μας” δήλωσε, κλείνοντας το θέμα.