Η Λαϊκή Συσπείρωση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

  • Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2022 - 14:25

Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

 

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, στον αγώνα που κάνουν εδώ και περίπου μια 20ετια, για να διασφαλίζουν τη συνέχιση της εργασίας τους, παλεύοντας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Διαχρονικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέτουμε το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και

προϋποθέσεις.

 

Μιλάμε για εργαζόμενους που καλύπτουν με αυταπάρνηση, συνέπεια και ευθύνη τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του νησιού μας, κόσμο ταλαιπωρημένο, ευάλωτο και σε πολλές περιπτώσεις με σημαντικά προβλήματα υγείας. Αντί όμως να αναγνωρίζεται το σημαντικό τους έργο, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, ζουν την απαξίωση των δομών του κοινωνικού κράτους, έμειναν επί σειρά μηνών απλήρωτοι μέσα στην πανδημία και αναγκάστηκαν να ζουν μια ιδιότυπη εργασιακή ομηρία για τόσα χρόνια.

 

Δυστυχώς, η αγωνία για τους εργαζόμενους συνεχίζεται, καθώς με την υπ’ αρ. 1548/2022 απόφαση του τρίτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνεται εν μέρει η προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα στους ήδη 163 εργαζόμενους που έμειναν εκτός της προκήρυξης, μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στη δομή, να προστίθενται άλλοι 1.100 εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι και επιτυχόντες στον διαγωνισμό που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, επίσης μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στη δομή.

 

Επιπλέον, η απόφαση αυτή ελλοχεύει και τον κίνδυνο τελικώς να τιναχθεί όλη η προκήρυξη στον αέρα και να ακυρωθεί, την στιγμή μάλιστα που έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα επιτυχόντων όλων των κατηγοριών από τον ΑΣΕΠ και έχουν εκδοθεί τα περισσότερα ΦΕΚ διορισμού.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με ερώτηση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση (Δευτέρα 10/10) του Δημοτικού Συμβουλίου, παρενέβη για το ζήτημα και ζήτησε να παρθούν πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή, μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ για να πιεστεί η κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των πέντε εργαζομένων στο πρόγραμμα και κανένας από τους επιτυχόντες όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία.

 

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους του νησιού μας, να παλέψουν για τη διεύρυνση του αριθμού των μόνιμων θέσεων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με επάρκεια και να επιτελεί το πολύ σημαντικό, αλλά και δύσκολο έργο του.

 

11/10/2022