Αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων εύχονται στην "Κοινή Γνώμη"

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 - 06:15

Γιώργος Λεονταρίτης: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

«Η ενηµέρωση µέσω της υπεύθυνης αρθρογραφίας και ο σχολιασµός της επικαιρότητας, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο και µια πραγµατική "ασπίδα" για την πολυφωνία και τη δηµοκρατία. 

Η συµπλήρωση 40 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της "ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ" συνιστά ένα σηµαντικό εκδοτικό γεγονός, αφού µε τη µακροηµέρευση και την πολυετή κυκλοφορία της καταδεικνύει την προσφορά της στην ενηµέρωση γύρω από µεγάλης σηµασίας ζητήµατα για τον πολίτη, όπως είναι η πολιτική, ο πολιτισµός, η παρακολούθηση της επικαιρότητας.

Έχοντας γίνει κοινωνός της ενεργούς παρουσίας σας στον στίβο της τοπικής ενηµέρωσης και µε αφορµή το επετειακό σας φύλλο, δεχθείτε τα ειλικρινή µου συγχαρητήρια και την ευχή να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Εύχοµαι στην οικογένεια της "ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ" µακρά διάρκεια στις επιτυχίες, να συνεχίσει µε το ίδιο µαχητικό πνεύµα, υπευθυνότητα και συνέπεια να ανταποκρίνεται στις ποικίλες δηµοσιογραφικές προκλήσεις του 21ου αιώνα,  να διασφαλίζει την αξιόπιστη ενηµέρωση και έντυπα και ηλεκτρονικά, τιµώντας την εµπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού που την επιλέγει».

Νικόλαος Λειβαδάρας: ∆ήµαρχος Σύρου-Ερµούπολης

«40 χρόνια κυκλοφορίας συµπληρώνει φέτος η «Κοινή Γνώµη», η ηµερήσια έντυπη και ηλεκτρονική εφηµερίδα των Κυκλάδων. 40 χρόνια µάχιµης δηµοσιογραφίας και αδιάκοπης ενηµέρωσης των Κυκλαδιτών. Μια εφηµερίδα που διαδέχθηκε την πλούσια τυπογραφική ιστορία του νησιού µας και, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, δεν έπαψε να εξελίσσεται, να βελτιώνεται, να αλλάζει και να προσαρµόζεται ανάλογα µε τις απαιτήσεις των καιρών. 

Εύχοµαι από καρδιάς στον ιδρυτή της «Κοινής Γνώµης» Γιώργο Βακόνδιο και σε όλους τους συνεργάτες του να έχουν υγεία και δύναµη προκειµένου να ανταπεξέρχονται στον δύσκολο και ευθυνοφόρο ρόλο τους για µια έγκυρη, ποιοτική και αντικειµενική ενηµέρωση». 

Γιώργος Μαραγκός: π. ∆ήµαρχος Σύρου-Ερµούπολης

«Εύχοµαι εγκαρδίως χρόνια πολλά στην ιστορικότερη σύγχρονη εφηµερίδα της Σύρου και των Κυκλάδων καθώς και σε όλους τους συντελεστές της. Μια εφηµερίδα που άφησε ανεξίτηλο το στίγµα της αναδεικνύοντας µε συνέπεια τα µείζονα πολιτικά, κοινωνικά και οικονοµικά ζητήµατα της περιοχής µας. Ελπίζω, στο παρόν αλλά και στο µέλλον, να αντιµετωπίζει µε την ίδια επιτυχία τις ιδιαίτερες προκλήσεις και τα µεγάλα στοιχήµατα των καιρών ώστε τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση να παραµείνει στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού έγκυρη, ανεξάρτητη, αξιόπιστη και αντικειµενική υπηρετώντας µε την ίδια συνέπεια το λειτούργηµα της ενηµέρωσης και της ίδιας της δηµοκρατίας».  

Γιάννης ∆εκαβάλλας: π. ∆ήµαρχος Σύρου-Ερµούπολης

«Η εφηµερίδα "Κοινή Γνώµη" είναι αναµφισβήτητα στενά δεµένη µε την πορεία  του νησιού µας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ιδιαίτερα από τη στιγµή που έγινε ηµερήσια  εφηµερίδα, µε έγκυρους και έµπειρους δηµοσιογράφους παρακολουθεί ανελλιπώς τα γεγονότα και πληροφορεί τους πολίτες, όχι µόνο για τα Συριανά δρώµενα, αλλά και γενικότερα των Κυκλάδων. Με γεµάτη θεµατολογία και ενδιαφέροντα ρεπορτάζ βρίσκεται κοντά στα θέµατα που απασχολούν την κοινή γνώµη. 

Εύχοµαι να µη σταµατήσει την προσφορά της στην έντυπη, αλλά και την ηλεκτρονική πλέον δηµοσιογραφία, συνεχίζοντας τη µεγάλη παράδοση του τόπου µας».

Γιάννης Ρούσσος: Πρόεδρος Επιµελητηρίου Κυκλάδων

«40 χρόνια δυναµικής και έγκριτης προσφοράς στη δηµοσιογραφία.

Οι αντικειµενικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες ενός πολυδιάστατου και ιδιόµορφου νησιωτικού  Νοµού, γέννησαν πριν από σαράντα χρόνια την ιδέα της δηµιουργίας της εφηµερίδας “Κοινή Γνώµη” ως µια διαφορετική προσέγγιση των καιρών. 

Από τότε έως σήµερα η εφηµερίδα, µε συνέπεια και συνέχεια, αναδεικνύει και αναλύει εις βάθος και µε αντικειµενικότητα όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτικής ζωής των Κυκλάδων.

Εστιάζει µε τόλµη στη διαφορετικότητα των απόψεων και ιδεών ενώ προβάλει συστηµατικά την πολιτιστική, επιχειρηµατική και αθλητική ζωή του τόπου.

Στην αρθρογραφία της εφηµερίδας αντανακλάται η πολυσχιδής εκδοχή της  ∆ηµοκρατίας, η µέριµνα για την κατοχύρωση της αλήθειας, ο σεβασµός στον άνθρωπο - πολίτη των Κυκλάδων. 

Σαράντα χρόνια αποτελεί µια σταθερή αξία στην ενηµέρωση και ευχόµαστε να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόµα!».

Παναγιώτης Κουτσαµπάσης: Πρόεδρος Τµήµατος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων
και Συστηµάτων Πανεπιστηµίου Αιγαίου

«Η επέτειος των σαράντα χρόνων από την πρώτη έκδοση της “Κοινής Γνώµης”, της καθηµερινής εφηµερίδας των Κυκλάδων, είναι ένα σπουδαίο επίτευγµα. Θα ήθελα να συγχαρώ θερµά τους συντελεστές της έκδοσης για την αγάπη προς το λειτούργηµα τους, το υψηλό αίσθηµα ευθύνης, και την αντοχή που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η “Κοινή Γνώµη” προσφέρει ενηµέρωση και πληροφόρηση στους κατοίκους των Κυκλάδων ενισχύοντας για όλους µας το αίσθηµα της κοινότητας. Ειδικότερα, µέσα από τη στήλη της Εκπαίδευσης, η “Κοινή Γνώµη” φροντίζει σταθερά για την ενηµέρωση που αφορά στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου καθώς και το τµήµα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστηµάτων που εδρεύει στην Ερµούπολη της Σύρου.

Ασφαλώς οι προκλήσεις για τον (τοπικό) τύπο είναι διαρκείς: η διαφανής και πολύπλευρη ενηµέρωση, η εγκυρότητα της είδησης, η τήρηση της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, η ανταπόκριση στα αιτήµατα των αναγνωστών, η σχεδίαση και παραγωγή ψηφιακών εκδόσεων και υπηρεσιών, κ.α. Εύχοµαι ολόψυχα η “Κοινή Γνώµη” και οι συντελεστές της να ανταποκριθούν στις παραπάνω προκλήσεις µε επιτυχία, για πολλά χρόνια ακόµα, προς όφελος όλων µας και των Κυκλάδων».

Κανδιώ Μαραγκού: Πρόεδρος ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Σύρου

«Τα 40 συνεχόµενα χρόνια κυκλοφορίας µιας καθηµερινής εφηµερίδας αποτελούν από µόνα τους ένα σηµαντικό κατόρθωµα!!! Αποδεικνύουν επίσης υπευθυνότητα, συνέπεια και αντικειµενική ενηµέρωση του αναγνωστικού κοινού, σε µία περίοδο που ο Τύπος, η πολιτική και οι αξίες διέρχονται κρίση. Κι επειδή η ∆ηµοκρατία έχει ανάγκη από δυναµικά και θαρραλέα µέσα ενηµέρωσης, εύχοµαι ολόψυχα σε όλο το στελεχιακό δυναµικό της “Κοινής Γνώµης” να συνεχίσει µε τον ίδιο ζήλο την καθηµερινή προσπάθεια για την έγκαιρη, αξιόπιστη και ακέραιη ενηµέρωση των Κυκλαδιτών, για πολλά ακόµη χρόνια. Με εκτίµηση και σεβασµό στο δηµοσιογραφικό έργο σας».