Οι κοινότητες Μάννα και Πάγου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Με «άρωμα» προεκλογικό…!

Έντονο προεκλογικό «χρώμα» είχαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα των Θεοφανίων, όταν οι κοινότητες του Μάννα και του Πάγου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Το 2023, βλέπετε, είναι μία χρονιά τόσο εθνικών, όσο και αυτοδιοικητικών εκλογών και πλήθος υποψηφίων από το νησί μας - και όχι μόνο - έσπευσαν να δηλώσουν «παρών».
Αν και αποτελούσε κοινό μυστικό, ο πρόεδρος της κοινότητας του Μάννα Γιάννης Μαραγκός, ανακοίνωσε πλέον και επίσημα πως εγκαταλείπει τα κοινά στην κοινότητα, βάζοντας πλέον πλώρη για δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε», του Αλέξη Αθανασίου.
«Μου έγινε η πρόταση του επικεφαλής μας Αλέξη Αθανασίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές να κατέβω ως δημοτικός σύμβουλος. Μετά από πολύ σκέψη πήρα την απόφαση να το αποδεχτώ και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα. Να ξέρετε ότι αν οι κοινότητες δεν είχαν τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα, θα ήμουν για πολλά χρόνια στην κοινότητα. Θεωρώ ότι από κάποια άλλη θέση, δεν ξέρω ποια θα είναι αυτή, μπορώ να προσφέρω περισσότερα και στο χωριό και στον τόπο που αγαπώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός.
Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους δύο εφημέριους του χωριού, αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας για το έργο τους τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε πως η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα τους στον βαθμό που της αναλογεί.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης επεσήμανε πως «η συνύπαρξη των δύο εκκλησιών δείχνει πως θα πρέπει να είναι η κοινωνία μας. Καθημερινά, όμως, και όχι μόνο τις ημέρες των γιορτών. Μόνο τότε θα αλλάξει ο κόσμος μας και θα γίνει καλύτερος». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Πολυχώρο Πολιτισμού, που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Περιφέρεια στην περιοχή του Μάννα, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο νησί τα τελευταία 70-80 χρόνια.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Μάννα για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχήθηκε «το 2023 να μας φέρει πάλι μία φυσιολογική ζωή και πάνω από όλα να επιστρέψουμε στην ανθρωπιά μας».
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Αλέξης Αθανασίου εξήρε το έργο που επιτελούν στο χωριό οι δύο ενορίες, υποστηρίζοντας πως με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και της κοινότητας, το Μάννα έχει καταφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από ότι άλλες κοινότητες του νησιού.
Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Άρης Ρώτας, αφού αρχικά συστήθηκε στους παρευρισκόμενους που βρέθηκαν στην εκδήλωση, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, εκφράζοντας την ελπίδα πως το 2023 να είναι μία χρονιά συνεργασιών, καθώς, όπως είπε, «οι συνεργασίες και η προσφορά προς τον τόπο πάντα φέρνουν θετικά αποτελέσματα».

Στο επίκεντρο το γήπεδο ποδοσφαίρου

Το γήπεδο ποδοσφαίρου, που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της κοινότητας του Πάγου.
Ο κ. Λεονταρίτης, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για την επίτευξη του έργου, εξέφρασε την ελπίδα του χρόνου τέτοια ημέρα να μιλούν όλοι και για την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, που βρίσκεται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Κουταβάς, ο οποίος αφού έδωσε τις θερμότερες ευχές του για το 2023 σε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε ειδική μνεία τόσο στην πρόεδρο της κοινότητας Μαρία Ξανθάκη, όσο και στον κ. Μάρκο Δαλέζιο, εκ μέρους της τοπικής ομάδας, που συνέβαλαν με την καλοπροαίρετη πίεσή τους στην ταχύτερη κατασκευή του έργου.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αθανασίου, αφού εξήρε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την τοπική κοινωνία, εστίασε στις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει η επόμενη δημοτική Αρχή, προκειμένου να συμβάλει από την πλευρά της για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του.
Λιτός στις δηλώσεις του ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Ρώτας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους «υγεία, αισιοδοξία, πρόοδο και ότι καλύτερο για όλους το νέο έτος».
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καφτηράνης, αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Δαδάος.

 

 

Ετικέτες: