Στο φουλ οι μηχανές για τους νέους χώρους στάθμευσης ώστε να είναι διαθέσιμοι προς αξιοποίηση το φετινό καλοκαίρι

Διαμορφώσεις για ασφαλή parking σε Κίνι και Λαλακιά

Στη σταδιακή “μεταμόρφωση” των δύο νεοαποκτηθέντων πάρκινγκ στο Κίνι και στη Λαλακιά προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους οδηγούς στο νησί, από το φετινό καλοκαίρι και να “σηκώσουν” τις μεγάλες - αναπάντητες μέχρι σήμερα - ανάγκες στάθμευσης.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία προωθεί σταδιακά την πρώτη ατζέντα εργασιών για τους δύο χώρους που αγοράστηκαν από τον Δήμο, ώστε από το προσεχές καλοκαίρι να υποδέχονται τον όγκο των οχημάτων που προσέρχονται σε Ερμούπολη και Κίνι, ενώ σε δεύτερο επίπεδο μελετούν τον τρόπο περαιτέρω βελτίωσής τους, ώστε να αποκτήσουν οργανωμένη λειτουργία.

Για το στάδιο των παρεμβάσεων μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μηνάς Αληφραγκής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως μετά από τις διαμορφώσεις της τοιχοποιίας και στα δύο parking, αλλά και μετά τη ρίψη χαλικιού, θα είναι στη διάθεση των οδηγών. Στόχος του Δήμου είναι αυτοί οι νέοι χώροι να είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος Μαΐου.

Τρίτο parking στο Κίνι

Αναφορικά με τη σημαντική εξέλιξη της απόκτησης ενός τρίτου parking στο Κίνι, που σταθερά προσελκύει μεγάλο όγκο επισκεπτών και άρα, τη θερινή περίοδο “πνίγεται” από αυτοκίνητα και μηχανές, μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

“Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν η εξεύρεση χώρων parking, στάθμευσης και στην Ερμούπολη και στα χωριά. Στο Κίνι, ήδη έχουμε μισθώσει έναν χώρο parking, έχουμε έναν χώρο που ευγενώς έχει προσφερθεί από έναν ιδιώτη και τελευταία, προχώρησε η αγορά του τρίτου οικοπέδου στην περιοχή”, σχολίασε αρχικά ο κ. Αληφραγκής σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωσή του.

“Εδώ και δέκα ημέρες προχωρήσαμε σε έναν καθαρισμό σε όλη την έκτασή του. Γίνεται η θεμελίωση για την τοιχοποιία σταδιακά και τις επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί η τοιχοποιία στην είσοδο του οικοπέδου, στο μπροστινό μέρος”.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε για τον εσωτερικό χώρο του οικοπέδου, “προγραμματίζουμε να επισκευαστεί και μία μικρή αποθήκη που έχουμε σε αυτόν τον χώρο ώστε να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος για δικές του ανάγκες, ενώ επίσης, θα στρωθεί με χαλίκι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών”.

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμος ο χώρος, υπήρξε σαφής. “Για το parking, μέχρι τον Ιούνιο λογικά θα έχουμε προχωρήσει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρώνουμε τις εργασίες σε δύο εβδομάδες και θεωρώ ότι το χωριό “αναπνέει” πια, γιατί θα έχει τρεις μεγάλους χώρους για στάθμευση”.

Μίνι γήπεδο μπάσκετ

Ο κ. Αληφραγκής γνωστοποίησε ακόμη πως υπάρχει πρόβλεψη για διαμόρφωση ενός μικρού γηπέδου στο ίδιο οικόπεδο. “Στις σκέψεις μας είναι σε μία πλευρά του, να γίνει ένα μικρό γηπεδάκι μπάσκετ. Ένας χώρος όχι μεγάλος και ούτε αδειοδοτημένος. Αλλά θέλουμε να είναι ένας χώρος για τις ανάγκες των παιδιών στο χωριό του Κινίου γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως, “στο συγκεκριμένο χωριό δεν υπάρχουν χώροι άθλησης ή παιδική χαρά. Άρα, καλό είναι να εξυπηρετήσουμε με αυτόν τον τρόπο”.

Στην ερώτηση πότε θα διαμορφωθεί το μικρό γήπεδο, απάντησε τα εξής: “Άμεσα θέλουμε να το κάνουμε. Επείγει το κομμάτι της προετοιμασίας των παραλιών γιατί έχουμε τις εκλογές, αλλά θα προχωρήσουμε και θα είμαστε έτοιμοι με το μικρό γηπεδάκι μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύω θα αναβαθμιστεί το σημείο”.

Eντός Μαΐου η ολοκλήρωση των εργασιών στη Λαλακιά

Με λεπτομέρειες μίλησε και για τις διαμορφώσεις στο νέο parking της Λαλακιάς. “Όσον αφορά το parking στη Λαλακιά, ήδη είχαμε κάνει κάποιες διαμορφώσεις με συνεργείο του Δήμου. Την Τρίτη υπογράφουμε την ανάθεση στον εργολάβο γιατί είχε μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία και γι αυτό σταματήσαμε τις παρεμβάσεις. Μετά, την Τρίτη έχω ραντεβού με τον εργολάβο και τους αρμόδιους μηχανικούς για τον χώρο, ώστε να ξεκινήσει το έργο της τοιχοποιίας”, σημείωσε πρωτίστως, εξηγώντας μάλιστα πως, πρέπει “να χτιστούν τα τοιχία περιμετρικά του parking και να γίνει ο εσωτερικός τοίχος που θα διαχωρίζει τα δύο επίπεδα στάθμευσης”. Σχετικά με την πρόσβαση σε αυτό το parking διευκρίνισε: “Θα υπάρχουν δύο έξοδοι. Η μία προς την πλατεία Πρασακάκη και μία προς την οδό Κατραμάδου. Εκείνη η περιοχή θα εξυπηρετείται ομαλά χωρίς οι οδηγοί να έχουν ανάγκη να κάνουν κύκλο. Και αυτό το parking θα στρωθεί με χαλίκι και βέβαια θα γίνει η διαπλάτυνση της μικρής και στενής οδού Πρασακάκη που οδηγεί από τον Άγιο Γεώργιο προς τη Λαλακιά”.

Ως εκ τούτου, εξήγησε πως σε πρώτο επίπεδο “θα γίνουν όλα τα παραπάνω ώστε να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει ως ένας ασφαλής χώρος στάθμευσης”, διευκρινίζοντας ακόμη πως, “θα ξεκινήσουμε από τον επάνω χώρο και θα προχωρούμε στην περιοχή της Λαλακιάς. Ενδεχομένως μέσα στον Μάιο να το έχουμε ολοκληρώσει”.

Ερωτηθείς για το πότε θα μπορέσει να αποκτήσει αδειοδότηση ο χώρος, υπήρξε συγκεκριμένος. “Προσεχώς θα πρέπει να γίνει μία μελέτη ολοκληρωμένη για να πέσει άσφαλτος, να γίνουν διαγραμμίσεις, να μπει φωτισμός και να αναδειχθούν τα μαγγανοπήγαδα. Θα θέλαμε να υπάρξουν και χώροι πρασίνου και ίσως κι ένα μικρό γήπεδο σκέιτμπορντ”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στην εφημερίδα, θέλησε να γνωστοποιήσει πως το εν λόγω οικόπεδο απέσπασε θετικά σχόλια ήδη από την περίοδο του Πάσχα, οπότε και χρησιμοποιήθηκε από πολίτες. “Άκουσα θετικά σχόλια για το parking που χρησιμοποιήθηκε το Πάσχα και αυτό δείχνει την ανάγκη για ανάπτυξη του χώρου στάθμευσης. Κινηθήκαμε στη σωστή κατεύθυνση ως Δημοτική Αρχή και αυτό είναι θετικό”, σχολίασε ο ίδιος, καταλήγοντας στο θέμα.