Προβολή της Σύρου στη γαλλική ταξιδιωτική αγορά

  • Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2023 - 09:24

Η γαλλική σελίδα Generation Voyage παρέχει ταξιδιωτικές συμβουλές και εκτενή άρθρα για ποικίλους προορισμούς της υφηλίου. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στις δραστηριότητες της Σύρου, της Πάρου, της Μήλου και της Τήνου! Πιο συγκεκριμένα :

 Ακολουθήστε την ιστορία της Ερμούπολης στη Σύρο

 Η Ερμούπολη είναι η διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η πόλη, όπως και όλο το νησί της Σύρου , ζει λοιπόν όλο το χρόνο χωρίς να εξαρτάται από τον τουρισμό . Στην Ερμούπολη θα εκτιμήσετε την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα που θυμίζει τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας . Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Ερμούπολη λέγεται ότι ήταν το μικρό Παρίσι της Ελλάδας και τα πάρτι εκεί ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι στην πρωτεύουσα. Η επιτυχία του συνδέεται με ιστορικά γεγονότα καθώς πολλοί πλούσιοι Έλληνες κατέφυγαν εκεί όταν ξεκίνησε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας το 1821.

Η Σύρος ήταν τότε κατά κύριο λόγο καθολική και επομένως παραδοσιακά ουδέτερη στην περιοχή. Μάλιστα, το νησί διατηρεί ακόμα αυτό το πολυπολιτισμικό παρελθόν με το γοητευτικό χωριό της Άνω Σύρου που κρέμεται πάνω από την Ερμούπολη.

Υπάρχει μια εντυπωσιακή αντίθεση ανάμεσα στην Άνω Σύρος, ένα μεσαιωνικό και καθολικό χωριό και την Ερμούπολη, μια ορθόδοξη πόλη με μεγάλα σπίτια . Λάτρεις της ιστορίας, σίγουρα θα λατρέψετε τη Σύρο. Και ως ουσιαστική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, θα μιλήσουμε για φαγητό με την τοπική σπεσιαλιτέ, τα λουκάνικα μάραθο .

Απογείωση στο Kitesurf off Pounda στην Πάρο

Αν η Πάρος είναι τόσο διάσημη για το kitesurfing , είναι χάρη στον δυνατό και τακτικό άνεμο που διαπερνά το κανάλι που χωρίζει το νησί της Αντιπάρου , τον μικρό γείτονά του. Είναι λοιπόν στην Πούντα , στα νοτιοδυτικά του νησιού, που μπορείτε να βρείτε σημεία για χαρταετό . Αν δεν έχετε τον εξοπλισμό σας, μπορείτε να τον βρείτε σε διάφορα κλαμπ που προσφέρουν και μαθήματα. Το kitesurfing στην Πάρο είναι μια απαραίτητη δραστηριότητα στις Κυκλάδες για μια σπορ διαμονή!

 Ξυπνήστε τους γευστικούς σας κάλυκες δοκιμάζοντας το λευκό κρασί της Πάρου

Σε ένα ταξίδι στις Κυκλάδες, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα καλά τοπικά κρασιά . Όχι απαραίτητα διάσημο σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό κρασί έχει αρχαίες ποικιλίες σταφυλιού που δεν έχουν εξαχθεί ποτέ. Έτσι, θα μπορείτε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις , ειδικά με το λευκό κρασί της Πάρου.

Εάν η Πάρος είναι ένα σχετικά επίπεδο νησί, αυτό δεν θα σας εμποδίσει να διασχίσετε τους αμπελώνες της. Μια καλή γεύση θα είναι η ευκαιρία να κάνετε μια στάση κατά την περιήγησή σας στην Πάρο. Κοντά στη Νάουσα, θα βρείτε την ευτυχία σας και ίσως η γευσιγνωσία να σας κάνει να θέλετε να γλεντήσετε σε αυτό το χωριό που του αρέσει να μετακινείται όταν πέφτει η νύχτα.

 Θαυμάστε την τέχνη του μαρμάρου στο νησί της Τήνου

 Το μάρμαρο Τήνου είναι παγκοσμίως γνωστό . Στο χωριό Πύργος, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία, το σχεδιασμό και τη χρήση αυτού του ευγενούς υλικού στο μουσείο μαρμάρου. Θα μπορείτε να συλλογιστείτε τα υπέροχα κομμάτια που κατασκευάζονται εδώ και αρκετούς αιώνες από ντόπιους τεχνίτες. Το ίδιο το κτίριο του μουσείου είναι ήδη μια πρόσκληση για θαυμασμό . Η μόνιμη έκθεση θα σας οδηγήσει στα χνάρια μιας προγονικής τέχνης που είναι το καμάρι αυτού του απίστευτα γοητευτικού νησιού. (μετάφραση της google από τα γαλλικά)

 Σέρφινγκ στην παραλία Κολυμπήθρα στην Τήνο

 Σέρφινγκ στη Μεσόγειο, σοβαρά; Όχι, δεν πρόκειται να το παίξεις Μάρκος ντε Τίνος και να περιμένεις, σαν διάσημος χαμένος του κινηματογράφου που μένει στη Νίκαια, να φτάσουν τα όμορφα κύματα, μάταια. Γιατί ναι, υπάρχουν όντως σέρφερ στην Ελλάδα. Ομολογουμένως δεν είναι ωκεανός αλλά το ίδιο! Όπως και η παραλία Κολυμπήθρα , οι Κυκλάδες έχουν μερικά σημεία για σέρφινγκ . Η Κολυμπήθρα είναι από τις πιο γνωστές και γι' αυτό ενσαρκώνει έναν λόγο για να πάτε μέχρι την Τήνο αν σας αρέσει να κάνετε σερφ. Και μετά, πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι πολύ στυλάτο να λες ότι έκανες σερφ στις Κυκλάδες, έτσι δεν είναι;

https://generationvoyage.fr/activites-incontournables-cyclades/

 

Ετικέτες: