Αναγέννησί μας

Συνάντηση με εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον Αλέξη Αθανασίου

  • Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:03

Συνάντηση μεταξύ εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» και του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο Αμαξοστάσιο.

Στη συνάντηση έγιναν σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές από πλευράς εργαζομένων, στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Τομέας της Καθαριότητας, στην έλλειψη έγκαιρης και σωστής συντήρησης του εξοπλισμού με έμφαση στα οχήματα, η οποία σε συνδυασμό με την υπέρβαση ορίων των ανθρώπινων δυνάμεων -προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών- εγκυμονούν κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων. 

Επίσης αναφορές έγιναν και στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Γνώστης των θεμάτων ο κ. Αθανασίου, τοποθετήθηκε με εξίσου σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν για μια σειρά θεμάτων, μη εξαιρούμενου αυτού που αφορά στη διασπορά φημών περί ιδιωτικοποιήσης του τομέα καθαριότητας από την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση αιτημάτων που χρονίζουν καθώς «μπλέκουν» στα γρανάζια των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ο κ. Αθανασίου, απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αιτιολογώντας με σαφήνεια τη θέση του ως επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος του νησιού, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «Καθαριότητα σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει όμως – πρωτίστως- ασφάλεια εργαζομένων, επάρκεια και σωστή συντήρηση εξοπλισμού». 

Ερωτήματα τέθηκαν και εκ μέρους υποψηφίων προς τους εργαζομένους, αναφορικά με τη λειτουργικότητα των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στην παραλία της Ερμούπολης, της αποκομιδής της ανακύκλωσης, των ζητημάτων της καθαριότητας που έχουν προκύψει στην Άνω Σύρου, της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, κ.α.. 

Παραγωγικός διάλογος σε κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμπόρευση, σύμπνοια και συνεργασία προκειμένου τα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίζονται στο ανώτατο επίπεδο προτεραιοτήτων δημοτικής αρχής ήταν το επιστέγασμα της συνάντησης. 

Ο κ. Αθανασίου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τις κυριολεκτικά πέραν των ορίων προσπάθειες που καταβάλουν – ιδιαιτέρως το καλοκαίρι- προκειμένου το νησί μας να είναι ένας καθαρός «καθρέφτης» τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του.