Συνέντευξη στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο Άνω Σύρου, Θωμαή Μενδρινού, από τον συνδυασμό “Αναγέννησί μας”

“Στόχος μας η αναπτυξιακή προοπτική και ο άνθρωπος”

Πανέτοιμη και αποφασισμένη να προσφέρει στη Σύρο το καλύτερο που μπορεί, δηλώνει πως είναι η Θωμαή Μενδρινού, η οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άνω Σύρου με το συνδυασμό του Αλέξη Αθανασίου, “Αναγέννησί μας”, στο δρόμο προς την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.

Έχοντας στη “φαρέτρα” της την εμπειρία που απέκτησε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού στην προηγούμενη θητεία, αλλά και την αγάπη της για τον άνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στη συνέντευξή της στην “Κοινή Γνώμη”, η κ. Μενδρινού συστρατεύεται με τον Αλέξη Αθανασίου, προκειμένου, όπως τονίζει, να παραχθεί έργο για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, επισημαίνει πως σε μία περίοδο μεγάλων δυσκολιών και προκλήσεων, ο κατάλληλος άνθρωπος για δήμαρχος είναι ο Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος διαθέτει γνώση για τα αυτοδιοικητικά και τη διοίκηση του Δήμου.

Στη συνέντευξή της, η ίδια έκανε μία σύντομη αναδρομή στις υποθέσεις και τα έργα που προωθήθηκαν επί των ημερών της, ενώ μίλησε και για ορισμένες από τις προτεραιότητες που θα θέσει ο συνδυασμός “Αναγέννησί μας”, αν την επομένη των εκλογών, είναι η νέα Δημοτική Αρχή.

Η κ. Μενδρινού ευχαρίστησε τους δημότες για τη μέχρι σήμερα στήριξή τους στο πρόσωπό της και ανανεώνει το “ραντεβού” μαζί τους για την επόμενη θητεία, ζητώντας να στηρίξουν το συνδυασμό του Αλέξη Αθανασίου.

  • Είστε εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αναγέννησί μας” στις επερχόμενες εκλογές. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδηγούν να δηλώσετε παρουσία για τρίτη θητεία στα κοινά;

“Οι λόγοι οι οποίοι με οδήγησαν να δηλώσω παρούσα στις δημοτικές εκλογές είναι διότι, με δήμαρχο τον Αλέξη Αθανασίου, το νησί μας, ο Δήμος μας, θα έχει μια ισχυρή εκπροσώπηση και διεκδίκηση. Το νησί μας έχει τεράστιες δυνατότητες αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε εργαστεί και έχουμε δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με στρατηγικό σχεδιασμό, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού μας και θα το υλοποιήσουμε μαζί με τους δημότες. Στόχος μας είναι ένα νησί με αναπτυξιακή προοπτική και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει αγάπη για τον άνθρωπο και για το παιδί. Οφείλουμε λοιπόν να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.”.

  • Διαγράψατε μία σημαντική πορεία ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού την περασμένη θητεία. Τι ξεχωρίζετε από αυτό σας το έργο ως επιτυχία και τι κρατάτε ως πολύτιμη εμπειρία στο “οπλοστάσιό” σας στο δρόμο προς την κάλπη;

“Για το νησί μας και το πρόγραμμα του Πολιτισμού μιλούσαν όλα τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας με μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Μειώσαμε το κόστος του πολιτιστικού προγράμματος κατά 50% σε σύγκριση με άλλες θητείες, εφαρμόζοντας την αυτοδιάθεση των χώρων σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του πολιτιστικού προγράμματος και χωρίς να ρισκάρει ο Δήμος με αγορές συναυλιών. Τα έργα που σχεδιάσαμε, όπως το Ψηφιακό Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο, η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι, η στήριξη δομών που προστατεύουν το παιδί μέσω εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, δεν είναι έργα της Μενδρινού αλλά έργα του νησιού μας. Πρέπει να αφουγκράζεσαι τα προβλήματα της συριανής κοινωνίας και να μπαίνεις στη θέση του άλλου, να είσαι ταπεινός, να ακούς και να έχεις ως προτεραιότητα το κοινό καλό προς όφελος του τόπου σου.”.

  • Όταν ήσασταν Δημοτική Αρχή, κληθήκατε να κολυμπήσετε απευθείας στα βαθιά. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να συμμετέχουν ενεργά στον Δήμο νέοι άνθρωποι;

“Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νέους οι οποίοι συμμετέχουν στις εκλογές, ανεξαρτήτως συνδυασμών. Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από νέα παιδιά τα οποία θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά. Η Σύρος μας τα έχει ανάγκη. Έχει ανάγκη από νέες ιδέες. Έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με γνώσεις, δεξιότητες και όρεξη για προσφορά.”.

  • Τι θεωρείτε ότι έχετε να προσφέρετε παρακάτω και σε ποιους τομείς, αν ο συνδυασμός σας είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή και εσείς έχετε πάλι θέση ευθύνης;

“Εφόσον με εκλέξουν οι Συριανοί, θα σταθώ στο πλάι του επικεφαλής μας και θα στηρίξω το νησί μας σε ό,τι μου ζητηθεί. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τις οικογένειες που δοκιμάζονται καθημερινά λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, τους ηλικιωμένους. Πρέπει να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις γειτονιές οι οποίες είναι παραμελημένες. Δεν πρέπει να παραμελούμε τα χωριά μας. Ένας από τους στόχους μας είναι η πλήρης επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, καθώς μέχρι και σήμερα δεν ήταν διαθέσιμος ούτε ο εξοπλισμός του προς τους δημότες. Στοχεύουμε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, με φορείς και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιήσουμε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, αλλά και γονέων, σε θέματα που αφορούν στους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς.”.

  • Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους δημότες και γιατί να επιλέξουν εσάς για δημοτική σύμβουλο και τον Αλέξη Αθανασίου για δήμαρχο;

“Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές δεν θα είναι εύκολη και έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Θέλετε το χρέος της ΔΕΥΑΣ 3,5 εκατ. ευρώ, τον κορεσμένο πλέον ΧΥΤΑ, την διαχείριση του υποστελεχωμένου προσωπικού; Τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας που λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού; Τα σχολεία μας; Την καθαριότητα του νησιού και την ασφάλεια των εργαζομένων της; Ο Αλέξης Αθανασίου διαθέτει τις γνώσεις καλύτερα από τον καθένα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν εγκαίρως. Έχει ικανούς συνεργάτες και δείχνει πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον βοηθώντας αθόρυβα όποιον έχει ανάγκη. Με τους δημότες έχει χτιστεί μια σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού. Αυτό δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίζεται σιγά-σιγά με πολλή δουλειά. Η νίκη εκείνου του συνδυασμού που θα κερδίσει τις εκλογές δεν είναι τώρα, αλλά όταν θα φέρει πραγματικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου. Εμείς δηλώνουμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι. Αν κάτι μου δίνει δύναμη να συνεχίσω είναι η αγάπη του κόσμου. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου! Αποτελεί μεγάλη ευθύνη.”.