Παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου Θωμαής Μενδρινού για το σημείο που γίνεται το έργο και έχει σκαφτεί ο δρόμος, σχετικά με το ενδεχόμενο κακοκαιρίας και έντονων βροχοπτώσεων

Καθησυχαστικός για την ασφάλεια στην περιοχή του Βούρλη

Μ. Αληφραγκής: Το υποέργο για το τοιχίο ολοκληρώθηκε πέρυσι

Στην εκτίμηση πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για πρόκληση καταστροφών από νέες κατολισθήσεις, από ενδεχόμενη έντονη κακοκαιρία στην περιοχή του Βούρλη, - όπου έχει “ανοιχτεί” ο δρόμος για την υλοποίηση του πολυσυζητημένου έργου στο οδικό τμήμα -, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο συγκεκριμένης ουσιαστικής παρέμβασης από την πλευρά της δημοτικής συμβούλου, Θωμαής Μενδρινού προχθές, σχετικά με πιθανή πρόκληση συνεπειών, εξαιτίας του σκαμμένου δρόμου, ο ίδιος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως η ενίσχυση του τοιχίου αντιστήριξης έχει ολοκληρωθεί ως έργο, πέρυσι και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για την περιοχή.

Τα παραπάνω δε, έθεσε επί τάπητος σε συνέχεια απαντήσεων που έδωσε για την προσωρινή παύση των εργασιών, καθώς ο ΟΤΕ αναμένεται να αποτυπώσει τα δίκτυά του στην περιοχή, ώστε να μεταφερθούν.

Ο κ. Αληφραγκής εξήγησε πως αυτό το θέμα δεν θα μπορούσε να έχει δρομολογηθεί νωρίτερα, καθώς ο ΟΤΕ δεν είχε αποτυπωμένα τα δίκτυα. Ως εκ τούτου, στην εργολαβία για τον δρόμο, έχει συμπεριληφθεί κονδύλι και για τη μεταφορά τους.

Η πίεση που ασκείται προς τον ΟΤΕ είναι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ώστε να συνεχίσει το έργο ο ανάδοχος.

Ζητήθηκαν σαφείς απαντήσεις

Ειδικότερα, η κ. Μενδρινού ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μεταφέροντας τη σχετική ανησυχία αρκετών πολιτών και δη κατοίκων της περιοχής.

“Βλέπουμε ότι στο έργο στην περιοχή του Βούρλη που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες εβδομάδες, έχει ανοιχτεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και σε ένα μεγάλο βάθος. Σταμάτησαν οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο. Πριν ξεκινήσει το έργο είχε υπάρξει συνεννόηση για τους αρμόδιους φορείς είτε είναι ο ΟΤΕ, είτε είναι άλλες Υπηρεσίες ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός και να μην έχουμε αυτή την εξέλιξη;”, ρώτησε σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην περιοχή του Βούρλη, επισημαίνοντας ακόμη τα εξής. “Κατά πόσο αν υπάρξει μία έντονη βροχόπτωση, όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει το τοιχίο, που ουσιαστικά είναι ένα πολύ επικίνδυνο κομμάτι”.

Διευκρινίσεις για τα “άγνωστα” δίκτυα

Σε απαντήσεις προχώρησε ο Μηνάς Αληφραγκής, μιλώντας αρχικά για τη διακοπή του έργου, ώστε να γίνει σαφής αποτύπωση των δικτύων του ΟΤΕ. “Όσον αφορά τον Βούρλη, ούτε ο ΟΤΕ, ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ είχαν αποτυπωμένα τα σχέδια δικτύων. Έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει η αποξήλωση του οδοστρώματος για να δούμε πού βρίσκονται αυτά τα δίκτυα. Και γι αυτό σε πρώτη φάση έγινε η αποξήλωση του οδοστρώματος και βρέθηκαν τα δίκτυα”, διευκρίνισε, λέγοντας ακόμη πως, “χθες (σ.σ. προχθές) μίλησα με τον γενικό διευθυντή του ΟΤΕ στο Νότιο Αιγαίο και μου είπε πως ήδη από τη Δευτέρα θα έχει έρθει η υπεύθυνη που θα κάνει μία μελέτη. Δεσμεύθηκε πως μέχρι αυτή τη Δευτέρα (23/10), θα μας την έχει παραδώσει, ώστε να γίνει η μεταφορά των καλωδίων”. Συμπλήρωσε δε, πως, “γι αυτόν τον λόγο έχει προβλεφθεί και στο έργο, κονδύλι για τη μεταφορά των καλωδίων του ΟΤΕ”.

Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως η συγκεκριμένη κατάσταση έχει προκαλέσει προσωρινή διακοπή του έργου.

Πίεση για τη μελέτη των δικτύων

Σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω, ο κ. Αληφραγκής απάντησε και για τον προβληματισμό για πρόκληση συνεπειών, από κακοκαιρία.

“Όσον αφορά με τις βροχές και όσα αναφέρατε να πω τα εξής. Ο τοίχος αντιστήριξης έχει ολοκληρωθεί αν θυμάστε στο α΄ υποέργο. Δηλαδή από πέρυσι. Έχει γίνει η ενίσχυση του τοίχου, έχουν γίνει τα αποστραγγιστικά. Δεν νομίζω να έχουμε κανένα πρόβλημα”, υποστήριξε, σημειώνοντας ακόμη πως ασκεί πιέσεις προς τον ΟΤΕ όμως, για να συνεχιστεί η εργολαβία.

“Προσωπικά γι αυτό που πιέζω αυτή τη στιγμή τον ΟΤΕ είναι να έχουν τη μελέτη άμεσα και ο εργολάβος είναι στη διάθεσή μας για να ξεκινήσει τη μεταφορά. Μάλιστα είχε προγραμματίσει ήδη ραντεβού με το γεωτρύπανο (εταιρεία) ώστε να είναι 1η Νοεμβρίου στη Σύρο για να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις”, δήλωσε σχετικά, λέγοντας τέλος πως, θα υπάρξει καθυστέρηση στο έργο, αλλά γίνεται προσπάθεια να είναι η μικρότερη δυνατή για την ασφάλεια της περιοχής και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των κατοίκων.

“Σαφώς αυτή η ιστορία μας πάει λίγο πίσω (σ.σ. χρονικά). Αλλά ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε. Και το λέω ειλικρινά”, δήλωσε, καταλήγοντας στο θέμα.

Ετικέτες: