Ανασκόπηση 2023

Τα σημαντικά γεγονότα που πρωταγωνίστησαν στη Σύρο

Με την εξέλιξη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη μεταβίβαση 46 στρεμμάτων του στρατοπέδου Σύρου προς τον Δήμο με σκοπό την ανάπτυξη πανεπιστημιούπολης, έκλεισε θετικά η χρονιά του 2023 για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια του έτους απασχόλησαν έντονα τα σοβαρά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές, καθώς επίσης το έργο του Βούρλη με τις καθυστερήσεις, η υπόθεση της μαρίνας των Λαζαρέττων, ενώ “πρωταγωνίστησε” και το αποτέλεσμα των εκλογών που έφερε στον δημαρχιακό θώκο τον Αλέξη Αθανασίου.

Ιανουάριος

2/1: Με αποχαιρετισμό Νίκου Λειβαδάρα η υποδοχή του νέου έτους στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τα κοινά στο τέλος της θητείας.

9/1: Την αξιοποίηση του μικρού γηπέδου της Άνω Σύρου, ταυτόχρονα, ως χώρου αθλητισμού και πολιτισμού επεξεργάζεται η Δημοτική Αρχή, δεδομένης της μη ύπαρξης ανταπόκρισης από το κεντρικό κράτος, για τη χρηματοδότηση του έργου άρσης επικινδυνότητας, προϋπολογισμού 650 χιλ. ευρώ.

10/1: Αρχίζει η λειτουργία των συστημάτων βυθιζόμενων κάδων στην Ερμούπολη.

18/1: Πραγματοποιήθηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της ΟNEX, του Πάνου Ξενοκώστα, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

23/1: Σε νεκρή ζώνη μετατρέπεται ο δημόσιος χώρος και δρόμος δίπλα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης και συγκεκριμένα στη νοτιοανατολική και βορειοανατολική πλευρά, καθώς νέες καταρρεύσεις από τις όψεις του, επέβαλαν εκτεταμένο αποκλεισμό της περιοχής.

24/1: Αποδοχή της μελέτης για την ανάπλαση του όρμου των Αστεριών, που εκπονήθηκε μετά από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

24/1: Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο προκατασκευασμένο κτήριο που θα εγκατασταθεί στο Νησάκι, ώστε να λειτουργήσει ο λιμένας της Ερμούπολης σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες που υπαγορεύονται αναφορικά με τις πύλες Σένγκεν.

26/1: Σε δύο αντίπαλα “στρατόπεδα” έχει χωριστεί η Σύρος αναφορικά με το κτήριο Σένγκεν που προβλέπεται να τοποθετηθεί στο κρηπίδωμα της κρουαζιέρας στο Νησάκι, με τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων να κάνει λόγο για “αρχιτεκτονικό αφήγημα κενό νοήματος”

31/1: Πράσινο φως” για την αξιοποίηση του πρώην Ελιζέ. Θετικό το Υπουργείο Πολιτισμού για την αλλαγή χρήσης και την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Σύρο.

Φεβρουάριος

5/2: “Αναγέννησί μας”, ο νέος συνδυασμός του Αλέξη Αθανασίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε επίσημη εκδήλωση λόγω δημοτικών εκλογών.

9/2: Από το “μηδέν” το έργο στο στάδιο Πευκακίων. Απαιτείται νέα μελέτη για τη διαμόρφωση προπονητηρίου, αφού ένα τμήμα του θα διατηρηθεί ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.

13/2: “Σάρκα και οστά” αναμένεται να πάρει το έργο της ανάπλασης των εμπορικών δρόμων στο κέντρο της Ερμούπολης, αφού οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για το Open Mall.

13/2: Θετική ανταπόκριση του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα για τις όψεις Δημαρχείου. Καλύπτεται το έργο από ΠΔΕ του Υπ. Εσωτερικών με 2 εκατ. ευρώ.

17/2: Ζοφερό προδιαγράφεται το μέλλον του παιδικού σταθμού του Βήσσα στη Σύρο, στην περίπτωση που το καλοκαίρι δεν υπάρξει επαρκές ενδιαφέρον από γονείς για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στη δομή.

20/2: Προοπτική αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου. Πρόθεση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να πάρει τον χώρο για να τον μετατρέψει σε έναν ανοικτό πολιτιστικό χώρο, τα επόμενα χρόνια.

23/2: “Μέτωπο” ενάντια στο προωθούμενο έργο του Open Mall συγκροτούν περίπου 35 επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι ζητούν ουσιαστική αναβάθμιση των εμπορικών δρόμων και όχι επέκταση πεζοδρομίων.

Μάρτιος

2/3: Για μία ιστορική στιγμή έκανε λόγο η πλειονότητα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αναφορικά με τη γνωμοδότηση υπέρ του Προγραμματικού Σχεδίου (master plan) του νέου λιμανιού της Ερμούπολης.

10/3: Η ΔΕΥΑ Σύρου ζητά οικόπεδο 53 στρεμμάτων από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στη θέση “Βούλιας”, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου για την ενεργειακή αναβάθμιση του εργοστασίου αφαλάτωσης.

16/3: Απεργιακή κινητοποίηση φορέων της Σύρου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το πολύνεκρο σιδημοδρομικό δυστύχημα που συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες στα Τέμπη.

16/3: Ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για τον ελλιμενισμό σκαφών στο καταφύγιο των Αγκαθωπών σε αριθμημένες θέσεις. Μπαίνει τάξη στα αλιευτικά καταφύγια της Σύρου, βάσει κανονισμού λειτουργίας.

23/3: Στην επισκευή της πισίνας του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου θα δώσει έμφαση το Νοσοκομείο Σύρου και η διοίκησή του, στο πλαίσιο του έργου αποκαταστάσεων στον χώρο, ύψους 200 χιλ. ευρώ, το οποίο αποφασίστηκε να δρομολογηθεί σε νέες… ράγες, μετά από δυο έτη στασιμότητας.

24/3: Πρόταση για ισονομία των νησιωτών αναφορικά με το κόστος του νερού, το οποίο σήμερα οι κάτοικοι των Κυκλάδων πληρώνουν πολύ ακριβότερα, συγκριτικά με τους πολίτες της ηπειρωτικής χώρας, λόγω της λειτουργίας των αφαλατώσεων, θέτει στο προσκήνιο ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

29/3: Την πολυπόθητη χρηματοδότηση των 2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε επισήμως ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για το έργο της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, μετά από πολλές πιέσεις που ασκήθηκαν προς το κεντρικό κράτος.

29/3: Στο “συρτάρι” οδηγείται το έργο στατικής ενίσχυσης του κλειστού γηπέδου βόλεϊ στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αφού για την παρούσα Δημοτική Αρχή τίθεται πλέον εκτός προτεραιοτήτων.

30/3: Επισήμως “άνοιξε” η σεζόν της κρουαζιέρας για τη Σύρο, με την υποδοχή δύο πρώτων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης, στις 27 και στις 30 Μαρτίου.

31/3: Τη διοικητική υποστήριξη προς το Δήμο Μυκόνου για πολεοδομικές υποθέσεις του νησιού, οφείλει να σταματήσει από σήμερα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνέχεια ενημέρωσης – απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απρίλιος

5/4: Στα όρια των αντοχών του έχει φτάσει ο ΧΥΤΑ Σύρου, καθώς στενεύει το χρονικό περιθώριο που θα μπορεί να υποδέχεται απορρίμματα, την ίδια στιγμή που το μεγάλο έργο για τη δημιουργία νέου κυττάρου – με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση – δεν έχει δημοπρατηθεί.

21/4: Εκτός δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας το parking της Λαλακιάς.

24/5: Ανατροπή στον αριθμό των συμβούλων της Κοινότητας Άνω Σύρου προκάλεσε ο νέος εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την απογραφή του πληθυσμού, αφού προσεχώς το συμβούλιο, από 7μελες θα γίνει 3μελες.

26/4: Αντιδράσεις για το πρόγραμμα αεροπορικών δρομολογίων τη θερινή περίοδο που αφορά σε έξι συνδέσεις εβδομαδιαίως, στις 06.15 το πρωί, από Αθήνα για Σύρο.

27/4: Ο πρώην Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας - ΟΑΕΔ παραχωρεί για 25 χρόνια τα κτίσματα του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου προς τη θάλασσα, στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Μάιος

2/5: Στη σταδιακή “μεταμόρφωση” των δύο νεοαποκτηθέντων πάρκινγκ στο Κίνι και στη Λαλακιά προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους οδηγούς στο νησί, από το φετινό καλοκαίρι.

4/5: Κανένα ενδιαφέρον από εργολάβους δεν υπήρξε για το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του Φοίνικα και συγκεκριμένα για την παρέμβαση στον δρόμου που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών του χωριού.

5/5: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο του Open Mall στην οδό Σταματίου Πρωίου.

19/5: Πρώτη προεκλογική εκδήλωση της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία από τη Σύρο, Ανθής Χαλκιά.

19/5: Στη Σύρο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

19/5: Απολογισμός έργου για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππο Φόρτωμα.

22/5: Εορταστικό κλίμα και χαμόγελα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Σύρο για τη σαρωτική νίκη στις εθνικές εκλογές.

26/5: Σε διαγωνισμό για τη βελτίωση των δύο δημοτικών γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προχωρά η Δημοτική Αρχή.

Ιούνιος

1/6: Σε νέο διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου του νέου εμπορικού κρηπιδώματος στο Καρνάγιο, με χρηματοδότηση αυξημένη από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνει ορθή θεμελίωσή του, οδηγούνται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

1/6: Άνοιξε για το κοινό το κολυμβητήριο στο αθλητικό κέντρο “Δ. Βικέλας”.

3/6: Τοποθετήθηκαν ναυαγοσώστες και εξοπλισμός για ΑΜΕΑ στις παραλίες.

15/6: Αρχίζει η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ως πάρκο αναψυχής.

15/6: Η Σύρος “χτυπά” 21 εκατ. ευρώ μέσω ΣΒΑΑ. Εγκρίθηκε η τελική πρόταση για αναπλάσεις και βελτιώσεις στην περιοχή παρέμβασης της νότιας Ερμούπολης, με επίκεντρο την Ηρώων Πολυτεχνείου.

20/6: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Σταματίου Πρωίου για την έναρξη των εργασιών του έργου Open Mall.

23/6: Την αθώωση του δημοτικού συμβούλου Μάριου Βουτσίνου, καθώς και δύο ακόμα δημοτικών υπαλλήλων αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα το μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου, αναφορικά με την υπόθεση της κοπής σκίνων στον Γαλησσά.

26/6: Στην τελική ευθεία οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου μπάσκετ στο Δήλι, καθώς άρχισε η τοποθέτηση του βιομηχανικού δαπέδου.

30/6: “Ανοίγει” η Σταματίου Πρωίου καθώς ολοκληρώθηκε το έργο του Open Mall.

Ιούλιος

3/7: Ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο” από τον υποψήφιο δήμαρχο, Άρη Ρώτα.

5/7: Νέο δίκτυο ύδρευσης απολαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι του Επισκοπειού σε όλη την έκταση του οικισμού, μετά από την ολοκλήρωση του έργου που υλοποίησε η ΔΕΥΑΣ.

11/7: Τη θλίψη στην κοινωνία της Σύρου σκόρπισε ο απροσδόκητος θάνατος του πρώην δημάρχου Άνω Σύρου, Φώτη Ξαγοράρη.

15/7: Η παρουσίαση των πρώτων 50 υποψηφίων του συνδυασμού “Με σχέδιο για τη Σύρο” του Άρη Ρώτα.

20/7: Οριακά η κάλυψη της ζήτησης νερού στη Σύρο. Διακοπές ηλεκτροδότησης έθεσαν εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο αφαλάτωσης Ερμούπολης και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

26/7: “Λουκέτο” επίσημα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Εκ του μηδενός θα αρχίσει η προσπάθεια για έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο προς όφελος της μπασκετικής κοινότητας της Σύρου.

31/7: Η Σύρος απέκτησε ηλεκτρικά scooters για ΑΜΕΑ μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Κύπρος.

Αύγουστος

1/8: Παγώνουν” οι ελπίδες για εξελίξεις στο στάδιο Πευκακίων, αφού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με έγγραφό της προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, απαιτεί να γίνουν νέες τομές στον εσωτερικό χώρο για τη διαπίστωση ή όχι, νέων αρχαιολογικών ευρημάτων.

1/8: Μειωμένος κατά 6 εκατ. ευρώ θα είναι ο τελικός προϋπολογισμός των προτάσεων που θα ζητήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ).

2/8: Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού για την τουριστική ανάπτυξη.

10/8: Από μηδενική βάση θα αρχίσει το έργο της κατασκευής του δίδυμου υποθαλάσσιου αγωγού για τη βελτίωση της λειτουργίας της αφαλάτωσης της Βάρης, προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ, αφού η πρώτη εργολαβία, τελικά διαλύθηκε.

14/8: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Χάρης Βεκρής και η "ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ" για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

18/8: Μετά τη δημοσιοποίηση των τρισδιάστατων μοντέλων του θεάτρου “Απόλλων”, του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο και κάποιων ακόμη, για αρχοντικά του τόπου, γνωστοποιήθηκε και το αντίστοιχο έργο για τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη από την HERMeS.

28/8: Αποσύρεται η επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Σύρος”, Μαρία Καζαντζάκη από την τοπική αυτοδιοίκηση, μετά το τέλος της θητείας.

28/8: Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή τη ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της δημοπράτησης της μαρίνας στα Λαζαρέττα, εξέδωσε η πρόεδρος Κανδιώ Μαραγκού, στην οποία μάλιστα κάνει λόγο για απειλές και εκφοβισμούς εναντίον της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά και της οικογένειάς της.

28/8: Ο Νίκος Αλμπανόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης με τον συνδυασμό “Σύρος εξ αρχής”.

28/8: Τρία εξώδικα προς την Κανδιώ Μαραγκού για "συκοφαντία" από την πλευρά του Νεωρίου.

30/8: Στην “αναγκαστική παύση” της Κανδιώς Μαραγκού από την προεδρία του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας με φόντο την υπόθεση της μαρίνας Λαζαρέττων -, προχώρησε ο ίδιος με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

31/8: Στο ταμείο του δήμου 2 εκατ. ευρώ για τις όψεις του Δημαρχείου Σύρου.

Σεπτέμβριος

1/9: “Ψαλίδι” στις αποκαταστάσεις ταφικών μνημείων. Οι καθυστερήσεις από το Υπ. Πολιτισμού όσον αφορά σε εγκρίσεις και το “πράσινο φως” για τον σχετικό διαγωνισμό, άφησαν περιθώριο στην εμφάνιση νέων φθορών και άρα στην αύξηση των απαιτούμενων δαπανών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν με το ποσό των 400 χιλ. ευρώ.

4/9: Την ανέγερση ενός νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ προτείνουν ως την καταλληλότερη λύση ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Τεχνική Υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μηνάς Αληφραγκής αναφορικά με τον πολυσυζητημένο χώρο στο Αθλητικό Κέντρο.

5/9: Νησάκι: Εξυπηρετήθηκαν σχεδόν 50.000 οχήματα στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης.

8/9: Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλας Καΐλης θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως δήμαρχος για τρίτη θητεία.

15/9: Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), Ειρήνη Δράκου μιλά στην “Κοινή Γνώμη” για την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός Μουσικού Γυμνασίου στη Σύρο.

16/9: Η αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνα Κορακά νέα διοικήτρια της ΑΕΝ Σύρου.

18/9: Η νέα εικαστική – τουριστική ταυτότητα της Σύρου “ντύνει” πλέον τις σελίδες του Δήμου στα social media, ενώ παράλληλα ενσωματώνεται και στο portal (syrosisland).

19/9: Εκτός πρότασης για το νέο ΕΣΠΑ το Πνευματικό Κέντρο.

22/9: Παραμένει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου ο Β. Αλεξανδρίδης, μετά από εκλογές.

26/9: Περίπου 220 άτομα προχώρησαν σε ιεραρχική προσφυγή προς το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος Ιουνίου για το έργο του Open Mall στις οδούς Θυμ. Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη.

27/9: Στην προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης ημερήσιας παραγωγής 1.000 κυβικών νερού προχωρά η ΔΕΥΑ Σύρου, υποβάλλοντας πρόταση σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Οκτώβριος

2/11: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας στο παραθαλάσσιο αρχικά ακίνητο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, με ευθύνη της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

4/11: Η ONEX ανέθεσε στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), να παρακολουθεί σταθερά την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων και των ιζημάτων στον παράκτιο χώρο του ναυπηγείου, στον κόλπο της Ερμούπολης.

8/11: Νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης ο Αλέξης Αθανασίου με ηχηρή νίκη. Με ποσοστό που πλησιάζει το 50% κέρδισε τις δημοτικές εκλογές από την πρώτη Κυριακή.

13/11: Την απόφαση ανεξαρτητοποίησής της από την παράταξη του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα γνωστοποίησε η Κανδιώ Μαραγκού με επιστολή της, κάνοντας λόγο για διατήρηση της πολιτικής αξιοπρέπειάς της, μετά από τη – μη ηθική - στάση του, το βράδυ των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

19/11: Εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑ Σύρου για την οφειλή των 4 εκατ. ευρώ.

20/11: Τα πρόσωπα ευθύνης για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου.

23/11: Εγκαινιάστηκε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, στην περιοχή “Βαπόρια”.

30/11: Στον αέρα είναι οι ανάγκες των σχολείων της Σύρου, σε επίπεδο επισκευών και συντηρήσεων για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς έπεσε στο κενό ο διαγωνισμός για τη σχετική εργολαβία με προϋπολογισμό ύψους 170 χιλ. ευρώ.

31/11: Παρελήφθη από τη ΔΕΥΑ Σύρου η οριστική μελέτη για το έργο του αποχετευτικού στους οικισμούς Φοίνικα, Γαλησσά, Βήσσα και Ποσειδωνίας.

31/11: Σταθερά διατηρούνται τα δημοτικά τέλη για το 2024 στη Σύρο.

Νοέμβριος

8/11: Νέες καθυστερήσεις για το έργο του Βούρλη. Τροποποιείται η μελέτη του έργου για το οδικό τμήμα της περιοχής, καθώς είναι ασύμφορη από κάθε άποψη η μεταφορά του δικτύου του ΟΤΕ.

10/11: Σε “ράγες” υλοποίησης μπαίνει πλέον το έργο κτηριακών βελτιώσεων, επισκευών και συντηρήσεων για το Λιμεναρχείο Σύρου, μετά από την υπουργική απόφαση για διάθεση και αξιοποίηση χρηματοδότησης ύψους 500 χιλ. ευρώ.

20/11: Αστοχίες παρατηρήθηκαν στους νέους τάπητες των δύο γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μετά από την υλοποίηση του έργου για τη βελτίωσή τους, οι οποίες και απαιτείται να αποκατασταθούν.

20/11: “Πράσινο φως” για 20ετη παραχώρηση της Πινακοθήκης από το Υπ. Εσωτερικών και το Υπ. Οικονομικών.

21/11: Απορριπτική απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με το αίτημα παύσης των εργασιών του Open Mall στον πεζόδρομο της Ερμούπολης.

22/11: Άλμα στη νέα εποχή έκανε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου, η οποία ψηφιοποίησε πολύτιμο αρχειακό υλικό των εφημερίδων του 19ου αιώνα.

24/11: Αποκλεισμένα αρκετά τμήματα των ανοικτών χώρων του ΓΕΛ Σύρου, για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από πτώση σοβάδων.

29/11: Η Σύρος να αποτελέσει σταθμό για την Ολυμπιακή Φλόγα, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

30/11: Σε επαγρύπνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου και ο πρόεδρός του, Κ. Φιφλής με φόντο το πόρισμα για την αναδιάρθρωση στον δικαστικό “χάρτη” της χώρας που προβλέπει τη μεταφορά του Εφετείου της Σύρου στη Ρόδο.

Δεκέμβριος

5/12: Αρνητική η απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την Ολυμπιακή Φλόγα στη Σύρο.

11/12: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση 46 στρεμμάτων του στρατοπέδου Σύρου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας.

21/12: Πρώτος αντιδρά ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων για το ειδικό χωροταξικό του τουρισμού που εντάσσει την Ερμούπολη στις κορεσμένες περιοχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: