Σύρος: Επίσκεψη μελών της δημοτικής αρχής στην πυροσβεστική υπηρεσία

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2024 - 16:00

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχο Γεώργιο Βλόντζο και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κυκλάδων Πύραρχο Άγγελο Κυρίτση πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου, του αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γιάννη Μαραγκού, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον αθλητισμό κ. Δομένικου Σαγκινέτου και υπηρεσιακών παραγόντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της πυρασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και συγκεκριμένα των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, των πολιτιστικών χώρων, των μουσείων και των εκθέσεων, γεγονός που απαιτεί τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες.

Επίσης, ο κ. Βλόντζος έθεσε θέμα της ανάγκης αποκατάστασης του πρώην κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην παραλία της Ερμούπολης, ζητώντας τη συμβολή του Δήμου, καθώς αποτελεί ένα ιστορικό κτίριο που χρήζει προστασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα με την αμοιβαία διαβεβαίωση για τη συνεργασία των δύο φορέων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.