Σύρος: Δεύτερη αποστολή αποτσίγαρων από τον Δήμο

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2024 - 11:41

Στη δεύτερη αποστολή αποτσίγαρων προχώρησε  την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του.

Τα αποτσίγαρα συλλέγονται σε ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης μας και σε κατάλληλο κάδο στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, στον οποίο μπορούν να οδηγούνται αποτσίγαρα που έχουν συλλεχθεί από οικίες ή επιχειρήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις γόπες ανακυκλώνονται και τα φιλτράκια ατμιζόμενου καπνού!

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού που κατανοούν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της συλλογής αποτσίγαρων και συμβάλλουν τόσο στην ανταποδοτική αυτή δράση, η οποία έμπρακτα στηρίζει κοινωνικούς φορείς του νησιού μας, όσο και στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Τα αποτσίγαρα είναι μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης καθώς είναι μη βιοδιασπώμενα και περιέχουν πλήθος τοξικών ουσιών. Μόνο στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 3.500 τόνους αποτσίγαρα, το 22% εξ αυτών να βρίσκονται στις παραλίες. Ας συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ώστε να στηρίξουμε τόσο τις κοινωνικές δράσεις όσο και το περιβάλλον μας.