Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Κυρώσεις σε όσους προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων

  • Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024 - 14:09

Ανακοίνωση σχετικά με τους κανονισμούς που διέπουν την εναπόθεση απορριμμάτων και πιο συγκεκριμένα τα ογκώδη απορρίμματα εξέδωσε ο Δήμος Σύρου -Ερμούπολης.

Η σχετική ανακοίνωση

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι η απόρριψη & απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης (https://www.syros-ermoupolis.gr/anakoinoseis/kanonismos-kathariotitas), γίνεται είτε με ίδια μέσα είτε κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Αποκομιδής (2281388771) και μέσω ηλεκτρονικού αιτήματος (https://www.syros-ermoupolis.gr/request-form/).

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων επισύρει χρηματικό πρόστιμο ύψους 80 €. Ο Δήμος μας πρόκειται να προβεί στην επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Παρακαλούμε για την τήρηση του κανονισμού ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αντικειμένων πλησίον των κάδων. Οι εικόνες αυτές δε συνάδουν με την προσπάθεια όλων μας για τη διατήρηση της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και το νησί μας¨".