Με αεροσκάφη 70 θέσεων πετά πλέον η SKY express από και προς το “Δ. Βικέλας”

Νέα εποχή στην αεροπορική διασύνδεση της Σύρου

Τι δήλωσε ο πιλότος της πρώτης πτήσης για τον σχεδιασμό της εταιρείας, αποκλειστικά στην “Κοινή Γνώμη”

Αν και βρισκόμαστε στην “καρδιά” του χειμώνα, μία ευχάριστη είδηση έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναφορικά με την αεροπορική διασύνδεση της Σύρου, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, που βρίσκεται μπροστά μας.

Ο λόγος, φυσικά, για την επιλογή της εταιρείας SKY express να βάλει στα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο “Δ. Βικέλας” τα νέα αεροσκάφη της τύπου ATR 72-600, χωρητικότητας 70 θέσεων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών που θα μπορούν από εδώ και στο εξής να μετακινούνται αεροπορικώς από και προς το νησί, με φόντο βέβαια την τουριστική περίοδο, όταν και η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα, με τις πληρότητες των αεροσκαφών στις περισσότερες των περιπτώσεων να αγγίζουν το 100%,

Η πρώτη πτήση του νέου ATR 72-600 της SKY express προς τη Σύρο

Μετά από αρκετά χρόνια, οι επιβάτες που βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο “Δ. Βικέλας” της Σύρου, είχαν την ευκαιρία να πετάξουν με το νέο 70θέσιο αεροσκάφος της SKY express, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, πως ανήκει στον “πράσινο” στόλο της εταιρείας.

Η “Κοινή Γνώμη” ήταν στο αεροδρόμιο της Σύρου, όπου εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό, αλλά και συνομίλησε αποκλειστικά με τον κυβερνήτη της πρώτης πτήσης και αρχιχειριστή του στόλου των ATR 72-600, κ. Νικόλαο Σαπουνά.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους αποτελούνταν και από τον συγκυβερνήτη Νικόλαο Ναξάκη, αλλά και τις αεροσυνοδούς Μαρία Αναστασιάδου και Νικολέτα Αναστασοπούλου. 

 «Στο πλαίσιο της αύξησης της εξυπηρέτησης των επιβατών και της άνεσης που τους παρέχεται, αρχίσαμε από σήμερα να χρησιμοποιούμε το υπερσύγχρονο αεροσκάφος μας του “πράσινου” στόλου μας ATR 72-600, με μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς αριθμού επιβατών και ενός “πράσινου” στόλου που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε στην εφημερίδα, λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σίγουρα, η επιλογή αυτή της αεροπορικής εταιρείας αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα για το νησί, δεδομένου πως εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είχαν αυξηθεί οι φωνές τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και της Δημοτικής Αρχής, που ζητούσαν  μία καλύτερη και συχνότερη αεροπορική διασύνδεση για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πιλότος Νικόλαος Σαπουνάς, μεταξύ των προθέσεων της SKY express είναι η συνέχιση της παρουσίας του συγκεκριμένου αεροσκάφους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν και τις καιρικές συνθήκες.

«Εννοείται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα εξυπηρετεί τη Σύρο και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να βελτιώσει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τόσο από τους μόνιμους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες του νησιού. Ωστόσο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, πιστεύω ότι θα υπάρχει ένας συνδυασμός παλαιών και καινούργιων αεροσκαφών, αλλά και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ανάγκες που θα έχει η εταιρεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπουνάς.

Ποια είναι τα νέα αεροσκάφη ATR 72-600 της SKY express

Η αεροπορική εταιρεία SKY express έφερε για πρώτη φορά στη χώρα μας τη νέα γενιά αεροσκαφών ATR 72-600, προκειμένου να ενισχύσει την κάλυψη του εσωτερικού δικτύου της. Το συγκεκριμένο είδος αεροσκάφους ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της εγχώριας αεροπλοΐας, καθώς προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία πτήσης, ενώ την ίδια στιγμή διακρίνεται παγκοσμίως για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του, την τεχνολογία και την υψηλή εξοικονόμηση καυσίμων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιλογή του έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής επένδυσης της SKY express στoν εμπλουτισμό του ήδη “πράσινου” στόλου (green fleet) της, που την κατατάσσει πρώτη αυτή τη στιγμή στη χώρα επί του συνόλου των αεροσκαφών της.

Με την απόκτηση του νέου αεροπλάνου σε μια απαιτητική περίοδο για τον τουρισμό μας, η SKY express θα εξυπηρετεί με άνεση 35 περιφερειακούς προορισμούς, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως την Ικαρία.

«Η Sky Express επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη νέα εποχή στο χώρο των αερομεταφορών, διαθέτοντας έναν από τους πιο “πράσινους” στόλους στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα είμαστε πάντα κοντά με υψηλούς στόχους στα νησιά μας, ειδικά σε αυτά που δεν έχουν τόσο συχνή σύνδεση με την πρωτεύουσα με άλλα μέσα μεταφοράς», επισήμανε ο κυβερνήτης, Νικόλαος Σαπουνάς.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως το σύγχρονο ATR 72-600 της SKY express αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αεροσκάφη στην κατηγορία τους, αφού διακρίνονται για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τους, τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την αυξημένη αυτονομία, την προσαρμογή σε συνθήκες ζέστης ή κρύου και τις σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (40% λιγότερα CO2 σε κάθε πτήση).

Τέλος, όπως αναφέρει η SKY express, οι ταξιδιώτες, εκτός από τα “πράσινα” αεροσκάφη, έχουν στη διάθεσή τους προσιτούς και άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους, προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και ευέλικτες επιλογές ταξιδιού. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “CarePlane”.