Σύρος: Κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του Δημητρίου Βικέλα

Ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και κορυφαίοι αθλητές της χώρας, που έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με τις διακρίσεις τους σε ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες, τίμησαν τη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, καταθέτοντας στεφάνια στην προτομή του στη Σύρο.

Στο πλαίσιο της αθλητικής εβδομάδας “Δημήτριος Βικέλας” - που καθιερώνεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από εδώ και στο εξής, για κάθε ολυμπιακό έτος και πριν την αφή της ολυμπιακής φλόγας -, σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού μετέβησαν στο νησί για να γιορτάσουν με τα νέα παιδιά και να μιλήσουν για το ολυμπιακό ιδεώδες, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων στη Γαλλία.

Ανάμεσά τους, ο αν. υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος καθώς και η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer που με τη σειρά τους κατέθεσαν στεφάνια.

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β΄, παρουσία και ιερέα της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου και ο πρόεδρος της ONEX και μεγάλος χορηγός της αθλητικής γιορτής, Πάνος Ξενοκώστας.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ανάκρουση του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων από την υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, ενώ τέλος προχώρησαν σε φύτευση ελιάς στον χώρο της προτομής, οι Αλέξης Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης και Laurence Auer.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.