Η μαγεία και το πάθος του αυθεντικού Αργεντίνικου τάνγκο στη Σύρο

Το πιο «φλογερό» φεστιβάλ

Στο χορό του πάθους και της κομψότητας μυήθηκε το φιλοθεάμον κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων μέσα από την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιρινού προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2017».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο, που κατάφερε στα τρία μόλις χρόνια παρουσίας του να καθιερωθεί στην πολιτιστική ζωή του νησιού, επέστρεψε πιο πλούσιο και πιο ανανεωμένο από ποτέ,  χαρίζοντας στους θεατές μοναδικές στιγμές, αντάξιες της ιστορίας του θρυλικού χορού της Αργεντινής.

Νοερό ταξίδι στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Η πρώτη «φλόγα» των τετραήμερων εκδηλώσεων, αφιερωμένων στον απόλυτο έρωτα και την ελευθερία άναψε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με μια ανοιχτή μιλόνγκα στην Πλατεία Μιαούλη. Αντίστοιχες χοροεσπερίδες πραγματοποιήθηκαν στο Beach Bar ONO στις Αγκαθωπές και στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να χορέψει ή να απολαύσει το ποτό του υπό τους ήχους του Αργεντίνικου Τάνγκο. Στις μιλόνγκες περιλαμβάνονταν επίσης shows από τα ζευγάρια των προσκεκλημένων χορευτών αλλά και από επιπλέον καλεσμένα ζευγάρια από την Ελλάδα.

Στους δρόμους, τα σοκάκια και τα μπαρ του Μπουένος Άιρες μεταφέρθηκαν οι θεατές της εντυπωσιακής μουσικοχορευτικής παράστασης στο Θέατρο «Απόλλων» με τη συμμετοχή των ζευγαριών, Max Van De Voorde και Solange Acosta,Gabriel Marino και Βάσιας Θανοπουλου, Jorge Lopez και Maria Ines Bogado, Rojer Zalazar και Χριστίνας Σαριόγλου, Βαγγέλη Χατζόπουλου και Μαριάννα Κουτάντου, Λουκά Μπαλόκα και Γεωργίας Προίσκου. Ρυθμό, ένταση και ένα κοκτέιλ συναισθημάτων με τη συγκίνηση και το πάθος να κρατούν τα ηνία, προσέφερε η ορχήστρα των Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), Γιώργο Ρούλο (κοντραμπάσο), Roman Gomez (πιάνο) και Λουΐζας Σοφιανοπούλου (τραγούδι).

Σύρος: σημείο συνάντησης πολιτισμών και παραδόσεων

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι, το Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο αδιαμφισβήτητα αποτελεί τρανή απόδειξη της αγάπης και του πάθους των εμπνευστών του τόσο για τον χορό όσο για τους ανθρώπους και τον Πολιτισμό. Δεν παρέλειψε δε, να συγχαρεί την κ. Χριστίνα Σαριόγλου και όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε πως, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξακολουθήσει να στηρίζει το Φεστιβάλ και τους ανθρώπους του. «Η Σύρος εξακολουθεί να αποτελεί σημείο συνάντησης και πολιτισμών και παραδόσεων και καταφέρνει να ξεχωρίζει ως σπάνιο διαμάντι πολιτισμού εντός και εκτός Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του Syros Tango Festival 2017, διεξήχθησαν επίσης σεμινάρια αργεντίνικου τάνγκο για όλα τα επίπεδα ενδιαφερομένων, από το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιουνίου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Ιουνίου, στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου.