Το Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango επιστρέφει για 5η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, φιλοδοξώντας να μαγέψει και να παθιάσει τους λάτρεις του είδους

Ένα φεστιβάλ με φλογερό ταμπεραμέντο

Συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από Αργεντινή, Ευρώπη και Ελλάδα
  • Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2019 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 9 Μαΐου. 2019 - 22:00

Τα βήματα του πάθους και του έρωτα που ξεχειλίζουν σε κάθε βλέμμα και κάθε κίνηση του σώματος μέσω του αργεντίνικου tango θα ακολουθήσει και φέτος το κοινό της πιο φλογερής διοργάνωσης του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός».

Το φεστιβάλ του Συλλόγου Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Σύρου που συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με στόχο να μαγέψει κατοίκους και επισκέπτες.

“Προβάλλουμε τη Σύρο μέσα από αυτό που τόσο αγαπάμε»

Σεμινάρια για όλα τα επίπεδα, χορευτικές βραδιές και παραστάσεις θα καθηλώσουν τους θεατές από 14 έως 17 Ιουνίου 2019. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που φιλοδοξεί για μία ακόμη φορά να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων τουριστών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι και φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή φανατικοί του τάνγκο από όλο τον κόσμο (Αμερική, Αργεντινή, Ευρώπη και Ασία), οι οποίοι θα επισκεφτούν το νησί αποκλειστικά για το φεστιβάλ, πράγμα που μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά και όρεξη να συνεχίσουμε να προβάλουμε τη Σύρο μέσα από αυτό που τόσο αγαπάμε», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Σύρου και «ψυχή» της διοργάνωσης, Χριστίνα Σαρίογλου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Θέατρο Απόλλων, ένα μοναδικό tango show, το οποίο θα πλαισιώσει η ορχήστρα «Tango en Vivo». Σημειώνεται ότι, το καταξιωμένο μουσικό σχήμα από τη Ρωσία πραγματοποίησε πέρυσι την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα, ξεσηκώνοντας το κοινό της Σύρου. Στην παράσταση θα χορέψουν τα ζευγάρια: Fernando Gracia & Sol Cerquides, Rojer Zalazar & Lia Selalmazidi, Gabriel Marino & Vassia Thanopoulou και Lucas Gauto & Naima Gerasopoulo. Δώδεκα καλλιτέχνες επί σκηνής, σε ένα σόου γεμάτο πάθος, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» θα λάβει χώρα η πρώτη μιλόνγκα του Φεστιβάλ (14/06). Κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας θα πραγματοποιηθεί σόου από τους Πρωταθλητές Ευρώπης και το επόμενο βράδυ, το κοινό θα απολαύσει στον Πολυχώρο Plaza τους Παγκόσμιους πρωταθλητές στο tango. Το πάρτι θα συνεχιστεί στο ίδιο σημείο και την Κυριακή 16 Ιουνίου με τους Tango en Vivo έτοιμους να εκτοξεύσουν με τις μελωδίες τους το κέφι στα ύψη.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango ολοκληρώνεται, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Καφέ «Μέγαρον» στην Ερμούπολη. Η είσοδος στην τελευταία μιλόνγκα της φετινής διοργάνωσης είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Παρόλο που πρόσφατα γέννησα και μου είναι πιο δύσκολο να συντονίσω το φεστιβάλ, με χαροποιεί το γεγονός ότι η οργάνωση των εκδηλώσεών μας προχωράει πολύ καλά μέχρι σήμερα», κατέληξε η κ. Σαρίογλου, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν την προσπάθεια του Συλλόγου, βοηθώντας σημαντικά τους συμμετέχοντες να χαρίσουν όμορφες στιγμές στους λάτρεις του αργεντίνικου tango.