Σε λαμπρό κλίμα και με σημαντικές παρουσίες, άνοιξε τις πύλες της η έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη, Κ. Βαρώτσου, στις αίθουσες της Πινακοθήκης του Δ. Σύρου - Ερμούπολης

"Διαστρωματώσεις" τέχνης, πολιτισμού και αίγλης στα εγκαίνια της έκθεσης του Κ. Βαρώτσου

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, πλαισιωμένη από πολιτισμό, τέχνη και υψηλούς προσκεκλημένους, από όλους τους χώρους, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη, κ. Κώστα Βαρώτσου.

Πρώτη εντύπωση του καλλιτέχνη, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου, στους χώρους της Πινακοθήκης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου εκτίθενται τα έργα του.

Παρουσιάζοντας το έργο του, ο κ. Βαρώτσος τόνισε, πως, δεδομένου, ότι κάθε φορά που επισκέπτεται έναν τόπο, πρωτίστως αφουγκράζεται τον «χτύπο της καρδιάς» του, την αύρα του, η Σύρος έμοιαζε να κατακλύζεται έντονα από το πολιτιστικό στοιχείο, γεγονός, που συνέβαλε στην τοποθέτηση και έκθεση ενός εκ των έργων του σε εξωτερικό χώρο, κίνηση «ριψοκίνδυνη» για τον καλλιτέχνη, που όμως αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της Σύρου, αλλά και των επισκεπτών.

Παράλληλα, ο γλύπτης, όπως και η υπεύθυνη επιμέλειας της έκθεσης, μίλησαν αναλυτικά για το πολυσήμαντο των δημιουργημάτων του κ. Βαρώτσου, ενώ εξαιρετικά σημαντικός υπήρξε και ο πρόλογος της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, κ. Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα, η οποία βρέθηκε στη Σύρο, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Κλείνοντας και αφού ευχαρίστησε τις δεκάδες επισκεπτών της έκθεσης, ζήτησε από το κοινό, να αγαπούν, να προσέχουν και να αγκαλιάσουν τα έργα του, ενώ επεσήμανε, πως αυτή η εκδήλωση της Σύρου, αποτελεί ίσως από τις καλύτερες, όσον αφορά σε εγκαίνια εκθέσεων του ίδιου του γλύπτη.