Το Animasyros γίνεται συλλεκτικό

  • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:24

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν έμπρακτα τον Ψηφιακό Πολιτισμό και υποστηρίζουν το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 10, που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στη Σύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέτουν σε κυκλοφορία επετειακό συλλεκτικό γραμματόσημο, συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες και ειδικούς αναμνηστικούς φακέλους που αναδεικνύουν τη δέκατη επετειακή διοργάνωση του Animasyros.

Το γραμματόσημο απεικονίζουν τον Ανιμασπύρο, τη μασκότ του φεστιβάλ που σχεδίασαν το 2008 οι ανιμέιτορ Πέτρος Χριστούλιας και Κώστας Πέτρου με έμπνευση από τη μορφή του γνωστού όρθιου κυκλαδικού ειδωλίου με σταυρωτά χέρια (τυπολογία Σύρου -Κέρου) και τα γυαλιά του αμερικανού κινηματογραφιστή Γούντυ Άλλεν.

Το γραμματόσημο, οι συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες και οι αντίστοιχοι φάκελοι με σήμανση ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας «ΑΘΗΝΑΙ 25.09.2017» και «ΣΥΡΟΣ 27.09.2017», θα διατίθενται στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Σύρου, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα Post Collection στην Αθήνα και online στο Elta.gr.

Με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του γραμματοσήμουν που πραγματοποιήθηκε χθες στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, η πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη, είπε μεταξύ άλλων : «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στην 189 ετών αδιάκοπη λειτουργία τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αναδείξει μέσω των γραμματοσήμων το έργο και τις δημιουργίες ελλήνων καλλιτεχνών και τα έχουν ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη. Με το επετειακό Γραμματόσημο "Αnimasyros 10", τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδεικνύουν και υποστηρίζουν το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει καθιερωθεί ως ένα ακόμη κύτταρο της πολιτιστικής κοινότητας της χώρας».