Έναρξη εγγραφών στη Δημοτική Μουσική Σχολή "Γεώργιος Αξιώτης"

  • Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2017 - 12:06

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές νέων και παλαιότερων μαθητών στη Δημοτική Μουσική Σχολή του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Οργανισμού «Γ. Αξιώτης» για την περίοδο 2017-18. Η Σχολή προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους κατοίκους της Μυκόνου να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να αποκτήσουν μουσική παιδεία και να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή του νησιού.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επιλέξουν μέσα από μια πληθώρα τμημάτων που λειτουργούν, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα για το μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Καταρχάς, διδάσκεται βιολί, πιάνο και κλασική κιθάρα, πράγμα που προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία απόκτησης αναγνωρισμένου πτυχίου από το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος της φοίτησής τους, ενώ παρέχονται επίσης μαθήματα για ακουστική, λαϊκή και μοντέρνα κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι και τζουρά.

Ταυτόχρονα, συγκροτούνται μουσικά τμήματα που προσφέρονται δωρεάν προς όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί τμήμα για μουσικό παιχνίδι νηπίων, που αφορά παιδιά πέντε ετών, καθώς επίσης και δύο χορωδίες, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά άνω των έξι ετών και σε ενήλικες. Οι χορωδίες αυτές συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, πραγματοποιούν συναυλίες και δίνουν το «παρών» σε διάφορες άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις εντός και εκτός Μυκόνου.

Τα μαθήματα παρέχονται προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης. Όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν θέση σε κάποιο από τα φετινά μουσικά τμήματα, θα πρέπει να σπεύσουν στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο για να εγγραφούν. Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν, όπως κάθε χρόνο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22890 28636-7.