Συνάντηση ποιητών και συγγραφέων στην.. άμμο

  • Παρασκευή, 1 Ιουνίου, 2018 - 06:24

Αναγνώσεις, λογοτεχνικές συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές και μεταμεσονύκτιες ενατενίσεις των άστρων περιλαμβάνονται στο 4ο Φεστιβάλ της Άμμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στην Χιβαδόλιμνη της Μήλου.

Το αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διεξήχθη πέρυσι στα Κουφονήσια, γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώνεται από την ιστοσελίδα eyelands και τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν, κάθε χρόνο, ποιητές και συγγραφείς, έργα των οποίων επιλέχτηκαν για να διαβαστούν στην άμμο και στη συνέχεια να εκδοθούν σε βιβλίο. Είκοσι ποιήματα και είκοσι διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση – λογοτεχνικό ημερολόγιο, που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Και αυτό το καλοκαίρι, οι δημιουργοί των έργων θα συζητήσουν για την περιπέτεια της γραφής, θα συμμετάσχουν σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήριο συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο και θα μιλήσουν για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπούν.

Η ομάδα του eyelands αποτελείται από άτομα που ασχολούνται εδώ και χρόνια, ο καθένας στον τομέα του, με τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τη μουσική και μαζί τους «ταξιδεύουν» νέοι άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο γράψιμο.

Οι «Παράξενες Μέρες» είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις, η οποία παρουσιάζει βιβλία συγγραφέων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επιπλέον, εκδίδειβιβλία συγγραφέων από το εξωτερικό μεταφρασμένα στα ελληνικά ή απευθείας στη γλώσσα τους, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα τους.