Έναρξη των καλοκαιρινών συναντήσεων της ομάδας «ΠαραμυθιαΖΩ»

Παραμυθάς επέρασε από το Αχλάδι

Τον κόσμο των παραμυθιών, τις αφορμές του, τα οφέλη και τις προεκτάσεις του θα μελετήσει και αυτό το καλοκαίρι στις όμορφες παραλίες της Σύρου η ομάδα ενήλικων αφηγητών «ΠαραμυθιαΖΩ».

Το πρώτο ραντεβού της ομάδας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Αχλάδι με κεντρική αφηγήτρια τη Γεωργία Ματσούκα.

Το κοινό είχε τη χαρά να απολαύσει παραμύθια που μας κάνουν να γελάμε με τα λάθη μας, που μας συνεφέρουν χωρίς να μας μαλώνουν, τσιμπολογώντας παράλληλα δροσερά φρούτα εποχής.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών συναντήσεων, που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα μέλη της ομάδας προβάρουν τα παραμύθια τους μπροστά στο κοινό, παίζουν παιχνίδια και κάνουν βιωματικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο την εξάσκηση στην τέχνη της αφήγησης.

 Οι «ΠαραμυθιαΖω» μας προσκαλούν να βρεθούμε κοντά τους, να σταθούμε και να απολαύσουμε τα παραμύθια τους ή –γιατί όχι;- να πούμε κι εμείς ένα, καθώς μαζί τους έχουν και μια μικρή βιβλιοθήκη, παροτρύνοντάς μας να διαλέξουμε μια ιστορία και να τη διαβάσουμε.

Ακολουθήστε το παραμύθι

Κάθε συνάντηση του Ιουλίου αναλαμβάνει ένας κεντρικός αφηγητής. Εκείνος λέει σε ποια παραλία θα μαζευτούμε και σχεδιάζει πώς θα διαμορφωθεί η βραδιά.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον Φοίνικα (9 Ιουλίου), στο Κίνι (16 Ιουλίου), στον Λωτό (23 Ιουλίου) και στη Φάμπρικα (30 Ιουλίου).

Η ομάδα ενήλικων αφηγητών «ΠαραμυθιαΖω» δραστηριοποιείται στη Σύρο από τον Οκτώβριο 2013. Έχει προκύψει από την παρακολούθηση εργαστηρίων παραγωγής και αφήγησης παραμυθιών τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Απευθύνονται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικο κοινό. Στο ρεπερτόριό τους είναι το λαϊκό παραμύθι (μαγικό, το ευτράπελο, μύθοι και θρύλοι), το λογοτεχνικό αλλά και η δημιουργία παραμυθικών ιστοριών με το κοινό.