«Ο Ζητιάνος και η Χρυσή κλειδαρότρυπα» στο Θεατράκι των Καμινίων

Παραμύθι είπαν δυνατά, ν’ ακούσουν όλα τα παιδιά

Με το τραγούδι «Άλλος για Χίο τράβηξε», αφιερωμένο στη μνήμη του στιχουργού του, Μάνου Ελευθερίου άνοιξε την περασμένη Κυριακή στο θεατράκι των Καμινίων η παρουσίαση του δραματοποιημένου παραμυθιού "Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα" της Μαριβίτα Γραμματικάκη.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, Γιώργου Σιγάλα οι συντελεστές της παράστασης και το κοινό αποχαιρέτησαν με αυτόν τον τρόπο το σπουδαίο άνθρωπο των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Στη συνέχεια, μικρά και μεγάλα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοντέρνα και συνάμα λιτή παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα», όπου η φωνή, η εικόνα, η μουσική και η φαντασία συνετέλεσαν σε ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα, που άγγιξε τις καρδιές των θεατών και πέρασε σημαντικά μηνύματα.

Γιώργος Σιγάλας και Γεωργία Ματσούκα εν δράσει

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ο Γιώργος Σιγάλας συνεργάστηκε με την ακούραστη παραμυθού Γεωργία Ματσούκα, η οποία ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του συλλόγου και συμμετείχε στο διήμερο δράσεων, απευθυνόμενων στα παιδιά του νησιού.

Ο Ζητιάνος της ιστορίας, που ερμήνευσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων και μέλος του Θεατρικού Ομίλου «Σουρής» βρέθηκε σε μία πολιτεία όπου όλοι οι άνθρωποι κοιτούσαν μέσα από μία χρυσή κλειδαρότρυπα για να δουν αυτό που θέλουν. Τότε, εκείνος ακολούθησε το παράδειγμα των άλλων, έσκυψε στην κλειδαρότρυπα και είδε ψωμί και χρήματα. Αποφασισμένος να ανοίξει αυτή την πόρτα, έτρεξε στον Βασιλιά, που υποδύθηκε η αφηγήτρια Γεωργία Ματσούκα και του ζήτησε το κλειδί της χρυσής κλειδαρότρυπας. Εκείνος του υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να περάσει τρεις δοκιμασίες. Ο Ζητιάνος έκανε ό,τι του είπε, αλλά στο τέλος, κατάλαβε ότι το «κλειδί» για τη ζωή που θέλει κάποιος είναι η εργατικότητα, η προσπάθεια και η αισιοδοξία. Έτσι, αυτό που ήθελε πια δεν ήταν τίποτα άλλο, από το χέρι της κόρης του Βασιλιά (Μαρία Κακαβή) την οποία και ερωτεύτηκε σφόδρα.

Την παράσταση συνόδευσε μουσικά ο Γρηγόρης Λούβαρης, ενώ φλογέρα έπαιξε η μικρή Ελευθερία Ξαγοράρη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Ο παλιάτσος» του Νότη Μαυρουδή. Επόμενο ραντεβού του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων με τα μέλη και τους φίλους του είναι η «Νησιώτικη Βραδιά», το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.