Αγάπη, ανιδιοτελής προσφορά και συνεργασία… τα βασικά συστατικά για την επίτευξη των στόχων του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων

Όλοι μαζί για την επίτευξη κάθε στόχου

Η συμβολή των συλλογικών δράσεων στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής αναδείχθηκε στην χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων Σύρας, η πλούσια δράση του οποίου και οι άοκνες προσπάθειές του για την αναβάθμιση της γραφικής γειτονιάς της Ερμούπολης επιβραβεύτηκαν για μία ακόμη φορά με το ζεστό χειροκρότημα των φίλων, συνεργατών και υποστηρικτών του.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους ξεναγήθηκε στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο 5x5 στην περιοχή, που μελλοντικά θα είναι σε θέση να φιλοξενεί τόσο αθλητικές όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η «οικογένεια» των Καμινίων καλωσόρισε πλατύ χαμόγελο το νέο έτος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληφραγκής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Κεράνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Ανδρέας Γιαλόγλου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νησιού (Χρούσσων, Λαζαρέτων, «σοφία της παράδοσης»), οι οποίοι ευχήθηκαν στα «Καμίνια» να συνεχίσουν να αφήνουν ανεξίτηλα το στίγμα τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σύρου.

«Σε έναν πολιτιστικό σύλλογο δεν χωρούν εγωισμοί»

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Γιώργος Σιγάλας σημείωσε ότι η επιτυχία των δράσεων και ο θετικός αντίκτυπός τους στον κοινωνικό ιστό τόσο της γειτονιάς όσο και της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ευρύτερα, είναι «καρποί» της αγαστής συνεργασίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, με θυσίες και ομαδικότητα πετύχαμε τους στόχους μας διότι σε έναν πολιτιστικό σύλλογο δεν χωρούν οι εγωισμοί και οι προσπάθειες προσωπικής προβολής», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι διατηρώντας αυτό το πνεύμα, ο Σύλλογος θα επιφέρει μελλοντικά ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα, πάντα με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πολύτιμη προσφορά των μελών και εθελοντών του συλλόγου, που συνδράμουν σε κάθε περίσταση, των ερασιτεχνών ηθοποιών και φίλων που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του, αλλά και το μέλος Αντώνη Μπούμπα, που υπογράφει τα θεατρικά έργα του, με πιο πρόσφατη την εορταστική κωμωδία «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες». Μάλιστα, στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη συμβούλευσε τον Σύλλογο να μην αφήσει «παραπονεμένα» τα μελομακάρονα και τις δίπλες, προτρέποντάς τον με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει τις γλυκές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις του.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον Σύλλογο για το πλούσιο έργο του, σημειώνοντας ότι σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές που αναδεικνύουμε, η δράση των πολιτιστικών φορέων φέρνει κοντά τον έναν με τον άλλον, αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας και το πραγματικό νόημα της κοινωνίας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να εξαντλεί όλες τις δυνάμεις της για να στηρίξει το έργο των συλλόγων σε όλα τα νησιά.