Τρίτος κύκλος συναντήσεων της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης στη Σύρο

Το «ταξίδι» με όχημα το βιβλίο μόλις ξεκίνησε

Μία ιστορία για να πεθάνουν από τα γέλια παλαιά και νέα μέλη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης αφηγήθηκε η υπεύθυνη της ομάδας Άννα Ρούσσου στην έναρξη των φετινών δράσεών της.

Η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου τα μικρά μέλη θα συγκεντρώνονται κάθε πρώτη και Τρίτη Παρασκευή του μήνα για να ακούσουν και να διαβάσουν όμορφες, συναρπαστικές και διδακτικές ιστορίες, που θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάγνωση.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και να το δουν ως μία απόλαυση», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Ρούσσου, εξηγώντας ότι πολλά εξ’ αυτών συνδυάζουν τα βιβλία με τα μαθήματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να είναι πιο συγκρατημένα και ίσως, αποστασιοποιημένα στον ελεύθερο χρόνο τους.

Σταθερός πυρήνας μελών

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή νέων παιδιών στη Λέσχη, η οποία εισέρχεται στον τρίτο κύκλο ζωής της. «Στην πρώτη συνάντησή μας ήρθαν περίπου δέκα παιδιά, τα οποία ήταν ενθουσιασμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καθιστώντας γνωστό ότι κάθε χρόνο διατηρείται ένας σταθερός πυρήνας μελών.

Σύμφωνα με την ίδια, οι μικρές ομάδες προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα ευελιξίας. Τα παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν στη διάδραση, να συμμετέχουν στην κουβέντα και να απαντούν στα ερωτήματα, που τους απευθύνονται μετά το τέλος της αφήγησης.

«Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και ανυπομονούν για τις συναντήσεις μας. Όταν την περασμένη άνοιξη τους είπα ότι θα τελειώσουμε, μου ζητούσαν να συνεχίσουμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Στην έναρξη της νέας περιόδου, η κ. Ρούσσου διάβασε το βιβλίο «Μορτίνα, Μια ιστορία να πεθάνεις από τα γέλια» της Barbara Cantini. Ηρωίδα της είναι η Μορτίνα, ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα. Ένα κοριτσάκι ζόμπι, με υπερβολικά χλωμό δέρμα, μάτια ολοστρόγγυλα σαν μπαλάκια που είναι πάντα γουρλωμένα και έχουν έντονες μοβ σκιές γύρω γύρω. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με την αγαπημένη της θεία. Η ίδια θα ήθελε να πλησιάσει τα παιδιά, μα δεν ξέρει πώς… Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται η ιδανική ευκαιρία: η γιορτή του Χαλογουίν! Και το κοριτσάκι ζόμπι δεν χρειάζεται καν να μεταμφιεστεί… Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μεταμφιεσμένη;

Τα μέλη της Λέσχης λάτρεψαν την πρωτότυπη και διασκεδαστική ιστορία της Μορτίνα, η οποία μιλάει για τη διαφορετικότητα αλλά και τη φιλία.