Στελέχωση της Έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στην Ερμούπολη με παιδαγωγό, η που θα εκπαιδεύσει τα παιδιά του νησιού και θα προετοιμάσει τους Μικρούς Ξεναγούς

Καινούρια αρχή

Την υλοποίηση νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, μέσω των οποίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σπουδαίο Κυκλαδικό Πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ., σχεδιάζει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, που σηματοδοτεί μία καινούρια αρχή για την αξιόλογη πολιτιστική δομή του νησιού, την ευθύνη της οποίας έχει πλέον ο Δήμος, διαδραμάτισε η εξασφάλιση παιδαγωγού μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ με οχτάμηνη σύμβαση εργασίας.

Η υπάλληλος απασχολείται ήδη στην Έκθεση, η οποία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00-16:00) και πέρα από την υποδοχή σχολείων και επισκεπτών, αλλά και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τον Ιανουάριο του 2019, θα αναλάβει και την προετοιμασία των Μικρών Ξεναγών για την επόμενη θερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο καλοκαίρι, οι Μικροί Ξεναγοί της Ερμούπολης είχαν εκπαιδευτεί από τον υπεύθυνο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, Αχιλλέα Δημητρόπουλο.

Δυναμική επιστροφή της εμπνεύστριας, Μαρίας Ρώτα

«Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη δομή περιήλθε επίσημα στη δικαιοδοσία μας, ένας από τους βασικούς στόχους μας ήταν η εκ νέου υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία πραγματοποιούνταν και στο παρελθόν, όταν ο χώρος λειτουργούσε με ιδιωτική πρωτοβουλία», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, διευκρινίζοντας ότι τότε οι εκπαιδεύτριες αμείβονταν μέσω χορηγιών, τις οποίες εξασφάλιζε η εμπνεύστρια του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, Μαρία Ρώτα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, η υπάλληλος η οποία θα εκτελεί τα καθήκοντά της έως τον τέλος Ιουλίου, πέρα από τη φύλαξη, ξέρει πώς να προσελκύει παιδιά.

Από την πλευρά της, η κ. Ρώτα εξέφρασε την επιθυμία της όχι μόνο να σταθεί στο πλευρό της παιδαγωγού, μεταφέροντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, αλλά και να επιστρέψει δυναμικά στην Έκθεση, συμβάλλοντας και η ίδια στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

«Στο πρώτο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε, η κ. Ρώτα γνωρίστηκε με την υπάλληλο, την οποία χαρακτήρισε «αστέρι» και εμφανίστηκε πρόθυμη να την εκπαιδεύσει και να τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Επιπλέον, η ίδια δηλώνει έτοιμη να υλοποιήσει ξανά κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε η κ. Μενδρινού.

Για την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικού Πολιτισμού θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτισμού, τον προσεχή Ιανουάριο. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των παιδιών τους, τα οποία μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς θα διδάσκονται την ιστορία των νησιών μας και θα απασχολούνται δημιουργικά, παίζοντας και ζωγραφίζοντας. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και οι προετοιμασία των Μικρών Ξεναγών, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά θα δώσουν τα φώτα τους στους επισκέπτες του νησιού, που με τη βοήθειά τους θα γνωρίσουν καλύτερα το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Θέατρο Απόλλων και άλλα σημαντικά αξιοθέατα της Ερμούπολης.