Κοπή πίτας για το νέο έτος από τη Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης

  • Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2019 - 11:08

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης  τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης κόψαμε  την παραδοσιακή αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος 2019 !

Έχοντας συμπληρώσει 12 χρόνια παρουσίας η Λέσχη Ανάγνωσης συνεχίζει με σταθερά βήματα την πορεία της στο χώρο της φιλαναγνωσίας, της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων γύρω από τη λογοτεχνία και της προβολής βιβλίων και συγγραφέων με απώτερο στόχο και «αποτέλεσμα» τη δημιουργία περισσότερων φίλων του βιβλίου.

Πλούσιο σε αναγνωστική δραστηριότητα και το 2018, αφού  δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να γνωρίσουμε και  να θυμηθούμε  συγγραφείς κλασικούς και σύγχρονους, Έλληνες και ξένους!

Γ.. Μακριδάκης, Ευγενία Φακίνου, Μαρώ Κάργα, Στρ. Μυριβήλης, Γ. Σκαμπαρδώνης, αλλά και Ζοσέ Σαραμάγκου, Καμόλα Λέγκμπεργκ, Καλέντ Χοσεϊνί, Μανφρέντι και Javier Marias ήταν «παρόντες» στις μηνιαίες συναντήσεις μας!

Βιβλία όπως τα: «Ήλιος με δόντια», «Περί τυφλότητος», «Έρως-θέρος-πόλεμος», «Ο ιεροκήρυκας», «Αχγιάτ Ανχάρ», «Χαρταετοί πάνω απ’ την πόλη», «Η ζωή εν τάφω», «Υπουργός νύχτας» και «Καρδιά τόσο άσπρη» πρόσφεραν τη «συντροφιά» τους και τα βιβλία τους έγιναν αφορμή για πολλές κι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, διαφωνίες και ανταλλαγή απόψεων…

Μετά την ανταλλαγή ευχών για ένα «νέο έτος με ειρήνη, αγάπη, υγεία, ευτυχία και ...φυσικά πολλές νέες αναγνώσεις βιβλίων», η συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και η κ. Μαρίζα Αγγελοπούλου-εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συνεχίστηκε με συζήτηση για το βιβλίο του Γιάννη Σκαρίμπα «Το θείο τραγί», που στη δεκαετία του 1930 έθεσε τις βάσεις για το ελληνικό «αντιμυθιστόρημα». Ένα μυθιστόρημα που το χαρακτηρίζουν η ποιητική του ατμόσφαιρα, ο ζωντανός λόγος, η αφηγηματική και «αναρχική» του γραφή, κυρίως όμως ο ιδιότυπος πρωταγωνιστής, τον οποίο πολλοί αποκάλεσαν και «αντι-ήρωα»!
 Ευχή κι ελπίδα όλων μας στο νέο έτος η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης να συνεχίσει να υπάρχει και να δραστηριοποιείται και με ακόμη περισσότερα μέλη!