Αποσπερίδα πολιτισμού στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά

  • Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 - 17:00

Η ταινία του 2013 "Η Κλέφτρα των Βιβλίων" (The Book Thief) του Αμερικανού σκηνοθέτη Brian Percival (Διάρκεια περ. 131΄ λεπτά) θα προβληθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 19:00, στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης, Πολιτισμού & Παράδοσης.

Η συνεχής αντιπαράσταση του Κακού Δαίμονα και του Καλού Άγγελου, που παλεύουν μέσα στον άνθρωπο, το εν δυνάμει πιο έξυπνο και καλοσυνάτο, αλλά και πιο ηλίθιο και μοβόρικο ον της επιγής δημιουργίας! Μια ταινία καλοσυνάτης ανθρωπιάς, αλλά και αφάνταστης σκληρότητας, που καθρεφτίζει και ζυγίζει τον καθένα μας ως άτομο στη ζωή, συνεπακόλουθα και την ανθρωπότητα ως σύνολο στην ιστορία της.

Στην ταινία δοκιμάζονται με δραματικό τρόπο τα όρια της αντίστασης και της αντοχής του ανθρώπου στις συμφορές που του επιφέρει ο συνάνθρωπος. Η εξαιρετική σκηνοθεσία, οι θαυμάσιες ερμηνείες των ηθοποιών με κορυφαία εκείνη της Emily Watson και η αισθαντική μουσική του JohnWlliams θα συγκινήσουν και θα κερδίσουν τις καρδιές μας.

Ελάτε, φίλοι της Στέγης Μελέτης, να την απολαύσομε συντροφικά και να την συζητήσομε μαζί…

Η επόμενη και τελευταία για τη ΙΒ΄ περίοδο (2018-2019) χειμερινή αποσπερίδα πολιτισμού της Στέγης Μελέτης θα είναι την Κυριακή, 14-04-2019. Θα λάβετε εγκαίρως υπενθύμιση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραλλήλως, για όσους αγαπούν το βιβλίο λειτουργούν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές: 1. Η Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες και 2. η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, υπό την εμπνευσμένη εποπτεία της ακάματης καθηγήτριας κ. Αγγέλας Καλαφάτη, που είναι η πνοή και το στήριγμα στις παράλληλες δραστηριότητες της Στέγης Μελέτης. Περισσότερες λεπτομέρειες  για τη συμμετοχή σας στο τηλέφ. 22890-22646 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Στέγης ή καλύτερα απ’ ευθείας στο τηλέφωνο της κ. Α. Καλαφάτη: 6977281895.

«Φως και χαρά μέσα σας και γύρω σας», αγαπητοί φίλοι της ΒΠΚ.