Ένας σιωπηλός κόσμος αφηγείται τις ιστορίες τους στην φετινή καλλιτεχνική παραγωγή του Eye’s Walk Digital Festival

Ανακαλύπτουμε και ερωτευόμαστε ξανά τα Λαζαρέτα

Φωτό: Γιάννης Βαβίτσας

Στα Λαζαρέτα δίνει φέτος ραντεβού με τους φίλους του το «Eye’s Walk Digital», έτοιμο να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλά και να παρακινήσει πολλά μάτια να δουν, να αγαπήσουν και να προστατεύσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα Λαζαρέτα είναι ο απέναντι της Ερμούπολης, σιωπηλός κόσμος. Μια αχλή, μια πολύ λεπτή ομίχλη τα σκεπάζει. Aυτή η ομίχλη μπορεί να θυμίσει και pixels.

Αυτό το καλοκαίρι, το επιτυχημένο φεστιβάλ του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός» ανοίγει την αυλαία του, σε συνεργασία με το «Μικρό Πολυτεχνείο» για να δούμε τα Λαζαρέτα ακριβώς όπως είναι: Ερειπωμένα, λεηλατημένα, ετοιμόρροπα, γερασμένα, άγρια, άνομα και ταυτόχρονα απείρως γοητευτικά και μαγευτικά.

Η σύγχρονη κοινωνία καθορίζεται κυρίως από την άρνηση, τη σύγκρουση, τις διαφορές. Η στάση του Eye’s Walk Digital Festival είναι καταφατική, δημιουργική. Ο ερωτικός λόγος είναι ζωοδότης.

Ερμούπολη, Άνω Σύρος, Λαζαρέτα. Από 26 έως 31Ιουλίου 2019 ανακαλύπτουμε και ερωτευόμαστε ξανά τα Λαζαρέτα με Video Installation Art / Dance performance / Σεμινάρια στιχουργικής, δημιουργικής γραφής & επιστολογραφίας / Θεατρικές παραστάσεις / Ντοκιμαντέρ / Slam poetry.

Μέσω του έρωτα, του λόγου, της performance και του  Video Art Installation, το φεστιβάλ στοχεύει να συνδέσει βαθιά & αμετάκλητα τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά των Λαζαρέτων με την κοινωνία και στους επισκέπτες της Σύρου.