Το χοροθεάτρο Ακροποδητί ταξιδεύει στη Νάξο

  • Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2019 - 12:27

 

Το Χοροθέατρο Ακροποδητί με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου οργανώνει και παρουσιάζει στο νησί της Νάξου στις 18 & 19 Οκτωβρίου βιωματικές και παραστατικές δράσεις για την ψυχική υγεία με τίτλο: 
 

τρέλα: ζώντας ανάμεσα

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 18:00, στην πλατεία Πρωτοδικείου, η ομάδα θα πραγματοποιήσει μία βιωματική δράση που περιλαμβάνει μουσικοκινητικό δρώμενο, παιχνίδια ερωτήσεων, παιχνίδι λέξεων και παιχνίδι δίπολων με θέμα την τρέλα, το στίγμα και τον αποκλεισμό που βιώνουν τα άτομα  που υποφέρουν από ψυχικό πόνο. Είναι μία δράση συμμετοχική η οποία απευθύνεται σε όλους.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 19:00, στον χώρο «ΚΥΚΛΑΔΙΑ» στον Δαμαλά η ομάδα θα παρουσιάσει βιωματικές διαλέξεις με στοιχεία θεατρικής αναπαράστασης, θεατρικά δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς σχετικά με τα εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης του ψυχικού πόνου. Η συμμετοχή του κοινού είναι προαιρετική.

Η ομάδα αποτελείται από άτομα που τους ενώνει η αγάπη για τον χορό και το θέατρο, η ανάγκη τους να αναζητήσουν και να εκφράσουν προσωπικά τους βιώματα, η επαγγελματική εμπλοκή ορισμένων με θέματα ψυχικής υγείας και τέλος η κοινή τους αντίληψη ότι η ψυχική υγεία είναι ένα θέμα κοινωνικό και πολιτικό που μας αφορά όλους.
Στόχος της ομάδας δεν είναι να διατυπώσει καθολικές αλήθειες ή να δώσει λύσεις σχετικά με την ψυχική υγεία αλλά να ανοίξει διάλογο, να ευαισθητοποιήσει και να μετακινήσει έστω και λίγο απόψεις.

«επικοινωνώντας τις εμπειρίες μας γινόμαστε πιο δυνατοί»

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.