Οι βάρκες – βιβλιοθήκες της Κιμώλου γέμισαν και φέτος τα ράφια τους με βιβλία

Ετοιμάζουν ταξίδι για τους φιλαναγνώστες

  • Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020 - 06:12

Έτοιμες να προσφέρουν μοναδικά αναγνωστικά ταξίδια στους επισκέπτες της Κιμώλου είναι και φέτος οι ανοιχτές βιβλιοθήκες σε σχήμα βάρκας στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα.

Η μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει από την πλευρά των επισκεπτών του νησιού μας για την ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη Κιμώλου δίνει κουράγιο και δύναμη στους Κιμωλίστες να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με ανανεωτική διάθεση.

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της συντήρησης των βαρκών βιβλιοθηκών ,σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, δωρητή των βαρκών – βιβλιοθηκών, προσκλήθηκε εκ νέου στο νησί μας η ζωγράφος της Αμμουλιάνης κ. Ελένη Τεκνοπούλου για τον ανασχεδιασμό τους.

Η  δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, πρεσβευτής  του οποίου στην Κίμωλο είναι η Εθελοντική Ομάδα του νησιού.

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες που γέμισαν και πάλι με βιβλία τα ράφια τους, φέρουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια, που αποτελούν μηνύματα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.