Τοποθέτηση μικρών ελεύθερων Βιβλιοθηκών σε Πευκάκια και Αθλητικό Κέντρο

Το βιβλίο «φωλιάζει» και στην Ερμούπολη

  • Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020 - 06:15

Μετά τις περιοχές του Μάννα, της Βάρης, του Μέγα Γιαλού και των Χρούσσων, o θεσμός των μικρών ελεύθερων βιβλιοθηκών επεκτείνεται και στην καρδιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Δύο ξύλινα σπιτάκια, γεμάτα βιβλία και προσιτά σε όλους θα τοποθετηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στις παιδικές χαρές των Πευκακίων και του Αθλητικού Κέντρου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας».

Στόχος αυτής της δράσης που εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης είναι η προώθηση της ανάγνωσης και του πολιτισμού και η ενθάρρυνση των πολιτών να μοιράζονται τα βιβλία που αγαπούν και να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες ανάγνωσης.

Υπενθυμίζεται πως, οι Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες αποτελούν έμπνευση και πρωτοβουλία της κ. Άννας Ρούσσου, συντονίστριας της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Οι ειδικές καλαίσθητες κατασκευές τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία περιοχών της Σύρου, κατά μήκους του δρόμου. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει το πορτάκι των σπιτιών αυτών και να δανειστεί ένα από τα διαθέσιμα βιβλία με την προϋπόθεση είτε να το επιστρέψει είτε να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο που ο ίδιος δεν χρειάζεται πια.

Σαν έτοιμοι από καιρό… και για την καραντίνα

«Το βιβλίο είναι παράθυρο στο φως. Ας το κρατήσουμε ανοιχτό για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε», σημειώνει η κ. Ρούσσου, προτείνοντας να γεμίσουμε τις ημέρες της 2ης καραντίνα με ακόμη περισσότερες εικόνες και αισθήματα που μας χαρίζει η συντροφιά ενός βιβλίου.

Στη Σύρο, το νησί του πολιτισμού, εδώ και καιρό, η διασπορά του βιβλίου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μέσω των Μικρών Ελεύθερων Βιβλιοθηκών, σε δρόμους και σημεία όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση ολόκληρο το 24ωρο.

Όσοι δραστηριοποιείστε αθλητικά και περιπατητικά στο νησί, μπορείτε να τις αναζητήσετε και να τις εμπλουτίσετε. Θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή μας στις βιβλιοθήκες.