13 Φεστιβάλ στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Έτοιμος ο κορμός του «Σύρος – Πολιτισμός 2021»

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός των φεστιβαλικών διοργανώσεων που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Συνολικά 13 φεστιβάλ θα ομορφύνουν τις μέρες και τις νύχτες μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2021», συνομιλώντας και πάλι με το φιλότεχνο κενό που ανυπομονεί για τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ώστε η ζωή μας να πλημμυρίσει ξανά με μελωδίες, πολύχρωμες εικόνες, χαμόγελα.

Σημειώνεται μάλιστα πως κάποια εξ’ αυτών επιστρέφουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μετά από έναν χρόνο υποχρεωτικής αποχής λόγω των νέων δεδομένων που επέβαλε η πανδημία.

Στις περιπτώσεις αυτές ανήκουν το Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης του Μουσικού Ομίλου Σύρου που θα επιστρέψει δριμύτερο στο Θέατρο Απόλλων για την 9η διοργάνωσή του (4-6 Ιουνίου) και το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «συριανοπατώ» (30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου).

Το ίδιο ρυθμικά θα συνεχιστεί ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού. Η μεγάλη διοργάνωση του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης» θα δώσει πάσα στο 6ο Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο (2-4 Ιουλίου), στο Θέατρο Απόλλων, ενώ ο 8ος κύκλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου «Akropoditi Dancefest» θα διεξαχθεί από 10 έως 23 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουλίου θα επιστρέψει για 16η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου. Οι εκδηλώσεις του θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF) θα διεξαχθεί από 22 έως 26 Ιουλίου, δίνοντας τη σκυτάλη στο 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας (27 έως 31 Ιουλίου). Παράλληλα, το Eye’s Walk Digital Festival επιστρέφει με στόχο να κρατήσει και πάλι αμείωτο το ενδιαφέρον των πιστών φίλων του για 8η φορά (29-31 Ιουλίου).

Το ίδιο πλούσιο θα είναι και το φεστιβαλικό πρόγραμμα του Αυγούστου:

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (6-15 Αυγούστου)

5ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» (16-21 Αυγούστου)

9ο Syros Jazz Festival (27-29 Αυγούστου) με εκδηλώσεις στο Θέατρο Απόλλων και τον εξωτερικό χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης – Κτιρίου Κορνηλάκη.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Stray Art Festival (10-12 Σεπτεμβρίου) με χώρο δράσης το συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Σύρου «Animasyros 14» (22-26 Σεπτεμβρίου).

Η εισήγηση της Επιτροπής Πολιτισμού σχετικά με την παραχώρηση χώρων στους διοργανωτές για τη διεξαγωγή των φεστιβάλ τους εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.