6η Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο

Στα σχολεία της Μυκόνου κατάφερε να τρυπώσει και φέτος η Γιορτή Κουκλοθεάτρου, ένας αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός που κάθε χρόνο επιστρέφει στο γειτονικό νησί των Κυκλάδων για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να εκπαιδεύσει τους μικρούς φίλους του.

Η Βάσω Γιαρένη, μέλος του Θεάτρου Κούκλας «Κουκού-Μουκλό» υλοποίησε ένα διαδικτυακό σεμινάριο κούκλας για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων. Στη συνέχεια, οι δάσκαλοι των εικαστικών θα φτιάξουν κούκλες με τα παιδιά στις τάξεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε μια μικρή ταινία που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ομάδα κουκλοθεάτρου Κοκου-μουκλό διοργανώνει παραστάσεις, αλλά και εργαστήρια κατασκευών και μουσικοκινητικής για παιδιά. Στο εργαστήρι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ζωγραφική, τις κατασκευές, το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και το μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου. Κατασκευάζουν δικούς τους χαρακτήρες και τους δίνουν ζωή μέσα από τις δικές τους ιστορίες. Όλα αυτά μέσα από παιχνίδια και μουσικά παραμύθια. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους ταξιδεύοντας στον δικό τους μαγικό κόσμο.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια κουκλοθεάτρου διοργανώθηκαν από την ΚΔΕΠΠΑΜ.

«Φέτος, οι κούκλες θα μπούνε στα σχολεία από τους ίδιους τους μαθητές και τις  μαθήτριες και θα αρκεστούμε μονάχα σε αυτό. Η επαφή την ώρα της παράστασης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο...προσμένουμε σε αυτή λοιπόν», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η καλλιτεχνική επιμελήτρια της Γιορτής Κουκλοθεάτρου, Εύα Νικηφόρου.